Krāsnī cepta cūkas fileja - «Īstās latvju saimnieces» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

LTV raidījuma "Īstās latvju saimnieces" otrajā raidījumā sievas no vairākiem Latvijas novadiem ciemojās pie Māras Zemdegas Allažu pagasta viesu namā “Mauriņi”. Pamatēdienā saimnieces baudīja krāsnī ceptu cūkas fileju ar kartupeļu un ķirbju biezeni, šķovētiem skābiem kāļiem un kāpostiem, beku mērci un marinētām bietēm un ķirbjiem.

Galvenais ēdiens – "Lāča ķepiņa"

Sastāvdaļas:

  • Cūkas fileja – 1 gab.
  • Citrons – 1 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Sāls, pipari, virces, lauru lapa

Pagatavošana:

Dienā pirms pasniegšanas cūkas filejai nogriež tievos galus, sadala fileju četrās dāļās un katram gabalam iegriež četrās vietās, lai veidojas tāda kā lāča ķepa ar pieciem pirkstiem. Katrā otrajā iegriezuma vietā ieliek citrona šķēlīti. Gaļu nosedz ar plēvi un liek ledusskapī marinēties.

Pasniegšanas dienā iegriezuma vietās, kur nav citrona, liek sīpola šķēli. Sagatavotos porciju gaļas gabalus liek uz pannas, kas apbārstīta ar sāli un pipariem, uzlej nedaudz ūdens, pievieno lauru lapu un virces. Cep cepeškrāsnī 200ºC un, kamēr gatavs. Nedrīkst pārcept! Tad gaļa var sanākt sausa! Ja ir vajadzība drusku ilgāk paturēt krāsnī, jāapsedz ar foliju.

Pasniedz ar kartupeļu un ceptu ķirbju biezeni, šķovētiem skābētiem kāpostiem un kāļiem, marinētām bietēm un cidonijās marinētiem ķirbjiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti