Galvenais ēdiens – "Lāča ķepiņa"
Sastāvdaļas:
- Cūkas fileja – 1 gab.
- Citrons – 1 gab.
- Sīpols – 1 gab.
- Sāls, pipari, virces, lauru lapa
Pagatavošana:
Dienā pirms pasniegšanas cūkas filejai nogriež tievos galus, sadala fileju četrās dāļās un katram gabalam iegriež četrās vietās, lai veidojas tāda kā lāča ķepa ar pieciem pirkstiem. Katrā otrajā iegriezuma vietā ieliek citrona šķēlīti. Gaļu nosedz ar plēvi un liek ledusskapī marinēties.
Pasniegšanas dienā iegriezuma vietās, kur nav citrona, liek sīpola šķēli. Sagatavotos porciju gaļas gabalus liek uz pannas, kas apbārstīta ar sāli un pipariem, uzlej nedaudz ūdens, pievieno lauru lapu un virces. Cep cepeškrāsnī 200ºC un, kamēr gatavs. Nedrīkst pārcept! Tad gaļa var sanākt sausa! Ja ir vajadzība drusku ilgāk paturēt krāsnī, jāapsedz ar foliju.
Pasniedz ar kartupeļu un ceptu ķirbju biezeni, šķovētiem skābētiem kāpostiem un kāļiem, marinētām bietēm un cidonijās marinētiem ķirbjiem.