Krāsainais laša tartars ar eksotiskām sastāvdaļām

Ziemeļvācijas salā Ziltē dzīvojošais glābējs Larss Lunks gatavo laša tartaru pēc tradicionālas receptes, kuru pats papildinājis ar dažām neparastām sastāvdaļām. Šī recepte būs lieliski piemērota gardai svētku uzkodai.

Kad tartara maisījums ir gatavs, tas tiek ielikts mazā konusveida formiņā, kuru noņemot, top glīti tornīši.

Larss gatavo laša tartara tornīšus.

Nepieciešams

  • Puse kūpināta laša,
  • 250 g sāls,
  • 100 g brūnā cukura,
  • 1 vaniļas pāksts,
  • 1 apelsīna sula,
  • 1 diļļu saišķis vai 1 saldētu diļļu iepakojums
  • kadiķu ogas,
  • smaržīgie pipari.

 

Sastāvdaļas laša tornītim:

  • 3 sīpolloki,
  • 1 avokado,
  • 1 mango,
  • 150 g krabju.

 

Larss sagriež lasi.

Pagatavošana

Lasi nomazgā, nosusina, izņem asakas un uzpilina apelsīnu sulu.

Gareniski pārgriež vaniļas pāksti un izkasa pupiņas. Samaisa sāli, cukuru un vaniļas pupiņas. Uz maisījuma ar ādas pusi uzliek zivi. Uzliek uz laša pārējās sastāvdaļas.Visu pārklāj ar foliju un marinē 24–36 stundas.

Pēc tam kūpināto lasi sagriež mazos kvadrātiņos. Sīpollokus nomazgā un sagriež nelielos gredzenos. Avokado un mango nomizo, sagriež gabaliņos un samaisa ar sīpollokiem un krabjiem.

Pēc tam pārmaiņus ar laša gabaliņiem saliek kārtās un pasniedz, pārkaisītus ar svaigām dillēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt