Rieksti, mandeles, sēkliņas, dzērvenes, medus, saldais krējums, sviests un nedaudz miltu – no šīm sastāvdaļām Baibas mājas virtuvē viens aiz otra top cepumi. Katrs tiek apmīļots un Baiba smejas, jo ražošanas procesā ir daudz roku darba. Panna piepildīta un tiek likta cepeškrāsnī 200 grādos, bet ļoti jāuzmana, jo drīkst cept tikai kādas 10-12 minūtes, līdz cepumi kļūst nedaudz brūni.
"Tirgos es daudz degustēju un tad top manas receptes. Šī ir latvietim raksturīgā saldskābā garša," stāsta mājražotāja Baiba Cine, kura izņem no krāsns cepumus, kas vēl čurkst.
Baiba par mājražotāju kļuva pirms gada. Ilgus gadus viņa strādāja par pārdevēju, bet kūku cepšana bijis viņas vaļasprieks: "Man ir četri bērni, gribējās vienmēr ar kaut ko garšīgu pacienāt."
Tomēr tad iznāca tā, ka Baiba kļuva par bezdarbnieci, bet tajā saskatīja iespēju, jo izmantojusi visu, ko piedāvāja nodarbinātības aģentūra, kļuva par konditori un uzņēmējdarbības uzsākšanai piesaistīja projekta līdzekļus.
Visu mūžu strādājusi citiem, tagad gribēju būt pati sev noteicēja," sacīja Baiba.
Konkursā "Tautas garša" izstādē "Riga food" labakie tika meklēti sešās kategorijās. Konditorejas izstrādājumu grupā visas godalgotās vietas bija Kurzemes stendam, jo arī "Ineses tortes" top Kuldīgas novadā, bet sklandrauši kaimiņos – Alsungas novadā. Baiba Cine ar saviem ražojumiem iesaistījusies mājražojumu kooperatīvā "Kuldīgas labumi", kam dalība šai izstādē bijusi īpaši veiksmīga.
Par gardāko atzīta arī auksti kūpināta strausu gaļas desa. Godalgotajām vietām visās nominācijās būs iespēja plašāk iepazīstināt ar savu ražojumu.
"Dosimies uz Zaļo nedēļu Berlīnē," pavēstīja kooperatīva "Kuldīgas labumi" valdes priekšsēdētāja Elīna Voika.Viņa atzīst, ka Kuldīgas novadā mājražošanai pievēršas arvien vairāk cilvēku.