Iekodies Zemgalē

«Iekodies Zemgalē». 3. sērija

Iekodies Zemgalē

«Iekodies Zemgalē». 4. sērija

«Iekodies Zemgalē». 3. sērija

«Kommorgenvīderi» – pildīto gaļas pankūku klasika

“Morgen komvīderi”, “kommorgenvīderi” jeb “Nāc rīt atkal!” (vācu: Komm morgen wieder!) – no Vācijas ienākusī pildīto pankūku klasika, kur katrai saimniecei tomēr ir savs gatavošana stiķis. Mežotnes puses saimniece Daira kommorgenvīderus pilda ar cūkas plaušām, sirdi un kūpinātu speķi. Savu recepti viņa atklāja LTV raidījumā “Iekodies Zemgalē”.

Nepieciešams

Pankūku mīklai:

  • 3 olas
  • apmēram 1 glāze miltu
  • apmēram 1 glāze ūdens
  • sāls pēc garšas

Pildījumam:

  • 1 cūkas plauša
  • 1 cūkas sirds
  • 150 g kūpināta speķa
  • 1 sīpols (pēc izvēles)
  • garšaugi pēc izvēles

Pasniegšanai

  • krējums,
  • bazilika pesto vai adžika

Pagatavošana:

  1. Plaušu un sirdi novāra garšaugos, kā gatavojot buljonu. Atdzesē un samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
  2. Speķi sagriež kubiņos un uz pannas iztaukšķina (apcep). Ja liek sīpolu, to sakapā un arī apcep.
  3. Speķi ar sīpoliem iemaisa samaltajā gaļas masā. Pēc garšas pievieno garšvielas – sāli, piparus, ķimenes, var arī kaltētus pētersīļus, selerijas sakni un citas labas lietas.
  4. Cep pankūkas, bet ne zeltainas. Tādas, lai vēl pēc tam var otrreiz apcept kopā ar pildījumu.
  5. Katrā pankūkā ietin apmēram 2 ēdamkarotes gaļas pildījuma. Pildījumu liek vienā pankūkas pusē pa vidu. Sānu maliņas ieloka uz iekšu tā, lai viss pildījums apņemts, un no apakšas uz augšu aizrullē pankūku ciet.
  6. Visbeidzot pankūkas apcep uz pannas no abām pusēm taukos vai eļļā. Pasniedz ar skābu krējumu un citām piedevām pēc izvēles, piemēram, bazilika pesto vai adžiku.

«Morgen komvīderi» – pildīto pankūku klasika
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt