Ko iesākt ar sacietējušām «Gotiņām»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ja konfektes “Gotiņa” kļuvušas cietas, atgūt to sākotnējo konsistenci nav iespējams, taču no tām var izveidot karameļu masu, ko ēst ar pankūkām vai uz maizītes, LTV raidījumam “Pārtikas revidents” ieteica SIA “Skrīveru saldumi” mārketinga speciāliste Kristīne Murjāne.

Kāda Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma “Pārtikas revidents” skatītāja vairākas reizes saskārusies ar situāciju, ka, iegādājoties viņas mīļākās konfektes “Gotiņas”, tās ir jau sacukurojušās un tik cietas, ka nav iespējams tās pat nokost. Viņa vēlējās uzzināt, vai šādas konfektes ir iespējams kaut kā vēl tomēr izmantot, lai nav produkts jāmet ārā.

 “Skrīveru saldumi” pārstāve Murjāne atzina, ka atgūt sākotnējo konfektes konsistenci nebūs iespējams, taču tās var pārstādāt, lai konfektes neietu zudumā.

“Es ieteiktu šīs sacukurojušās gotiņas uzkarsēt kopā ar uzsilušu pienu katliņā vai, piemēram, ar iebiezināto pienu.

Tādā veidā var izveidot tādu kā karameļu masu. Tad iepildīt to burciņā, un pēc tam izmantot ar pankūkām un uz maizītes, kā vien ir ērtāk,” teica Murjāne.  

Uzņēmuma pārstāve arī norādīja, ka šis saldums ir jāuzglabā atbilstošā temperatūrā, proti, no +15 līdz +18 grādiem. Ir cilvēki, kas saldos našķus glabā skaistos saldumu traukos, taču konfektes “Gotiņa” ieteicams glabāt atsevišķi, ieliktas maisiņā un pasargājot no tiešiem saules stariem. Jo būs lielākas temperatūras svārstības, jo konfektes ātrāk sacukurosies.

 

Pārtikas revidents

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti