Šo recepti lieliski var izmantot, ja iepriekšējā dienā ir pagatavoti sautēti kāposti ar kartupeļiem, bet nākamajā dienā nav vēlēšanās ēst tieši to pašu.
Baltā mērce ir jāpagatavo, vispirms uzkarsējot pienu un uz pannas izkausējot sviestu. Tad, kad sviests ir izkusis, tad tiek pievienoti milti, nedaudz sāls, kam pa virsu pārlej pienu. “Pienam ir jābūt uzkarsētam. Tad mēs to pievienojam mērcei,” norāda Miķelsons.
Visu, cītīgi maisot, uzkarsē, pieber nedaudz lauru lapas un piparus, un baltā mērce ir gatava. Ja ir vēlme, tad mērci var papildināt ar, piemēram, burkāniem, tomātiem vai čili. “Paņemsim sautētus kāpostus un tos sablenderēsim,” norāda Miķelsons. Lai blenderēšana būtu veiksmīga, tiek pievienota baltā mērce.
Pēc tam ir jāķeras klāt kartupeļiem. “Galiņus nost, tad pārgriežam uz pusēm. Tad, kad mēs sagriežam, ar mazo karotīti uztaisīsim lodīti,” rāda Miķelsons.
Kartupeļu vidus tiek izgrebts tik daudz, lai tajā pietiktu vietas pildījumam. “Tad, kad mēs pabeidzam lodīti, tad mēs sapildām sautētos kāpostus iekšā kartupeļos,” pamāca Miķelsons. Pa virsu tam tiek pārkaisīts sarīvēts siers, un jaunais produkts tiek ielikts cepeškrāsnī 180 grādos uz 15 minūtēm. Gatavajiem kartupeļiem pāri var pārkaisīt zaļumus.
Šādā veidā ātri, vienkārši var pagatavot ierastos kāpostus pavisam citā veidā. Garša ir pavisam citādāka, nekā šos pašus produktus ēdot klasiskā veidā.