Ķirbju, saldo kartupeļu un lēcu biezzupa - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem un 11 mēnešiem.

Bloga „Divi10” autores Justīni un Moniku vieno ne tikai ēst gatavošanas prieks, bet arī kopīgs dzimšanas dienas datums. Raidījuma „Es mīlu ēdienu” vadītāja Ilze Jurkāne ciemojās pie blogerēm viņu darbavietā un no meitenēm mācījās, kā pagatavot ķirbju, saldo kartupeļu un lēcu biezzupu.

Meitenes savā blogā raksta: "Ikdienā ar pievilcīgām ēdienu fotogrāfijām, vērtīgām receptēm un harmonisku dizainu mēs gribam iedvesmot citus ne tikai gatavot, bet arī izkāpt no ierastajiem rāmjiem un vienkārši baudīt brīdi tagadnē. 

Mums šķiet, ka mājās gatavots ēdiens ir visvērtīgākais, tāpēc priecājamies, ja spējam viest gatavošanas un laba ēdiena prieku arī citos. Tā kā mums patīk sarežģīto vienkāršot, lapā publicētās receptes centāmies apkopot viegli saprotamā formātā un ļaut pašiem tās pielāgot savām vēlmēm. Mēs ticam, ka ēdiens garšo vislabāk, ja tajā dalās ar citiem, tāpēc aicinām saukt ģimeni, draugus un baudīt maltītes kopā!"

Ķirbju, saldo kartupeļu un lēcu biezzupa

Šī zupa ir tāds kārtīgs rudens noskaņojums, kuru patiesībā var noķert jebkurā gadalaikā. Sastāvdaļas ir pavisam vienkāršas, un tās visas būs atrodamas jebkurā sezonā (jo mājās taču vienmēr atradīsies kāds rudenī novāktais lauku ķirbis). Sanāk sātīgi, sildoši un dikti gardi.

Sastāvdaļas

  • 600 g ķirbis (mums patika muskatķirbis)
  • 2 saldie kartupeļi
  • 250 g sarkano lēcu
  • 1 bundža kokosriekstu piena
  • svaigs timiāns
  • svaigs rozmarīns
  • 2 šalotes sīpoli
  • 4-6 ķiploka daiviņas
  • 1 sarkanais čili
  • saldās paprikas pulveris
  • sāls, pipari
  • olīveļļa
  • ķirbju sēkliņas dekorēšanai
  • ciedru rieksti dekorēšanai
  • koriandrs dekorēšanai

 Pagatavošana

Notīra un vidēji lielos gabaliņos sagriež ķirbi un saldos kartupeļus.

Sasmalcina sīpolus un ķiplokus. Katliņā tos uz nelielas liesmas apcep ar eļļu, čili piparu un svaigu rozmarīnu, timiānu, līdz tie ir zeltaini brūni un viss smaržo.

Katliņā liek sagrieztos dārzeņus un pievieno ūdeni. Ļauj visam vārīties.

Kamēr zupa vārās, uz pannas apgrauzdē ķirbju sēkliņas un ciedru riekstus, atdzesē.

Kad dārzeņi pusmīksti, pievieno sarkanās lēcas, vāra.

Kad visas zupas sastāvdaļas mīkstas, ņem nost no uguns un nokāš lieko ūdeni (nedaudz atstājot), ja vien dārzeņi visu jau nav uzsūkuši.

Pievieno kokospienu un sāli, piparus pēc garšas. Vēl nedaudz uzsilda, ja nepieciešams.

Pasniedz bļodiņās un dekorē ar riekstiem, sēkliņām un sakapātu koriandru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti