Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Ivaru Cinkusu

Rīta Panorāma

Jau rītvakar spēle «Kurš ir kurš?» ar Zani Daudziņu

Ķirbju izstāde Dabas muzejā

Ķirbju audzētāji sola dalīties ar receptēm un padomiem izstādē Dabas muzejā

Jau divdesmito gadu oktobra beigās Dabas muzejā ierodas ķirbji – lieli un mazi, cepami, vārāmi, tāpat ēdami un tikai krāšņumam domāti. Izstādē audzētāji sola stāstīt par ķirbju audzēšanu un izmantošanu, kā arī neslēpt ķirbju ēdienu receptes.

Lai gan vasara ķirbju audzētājiem šogad nav bijusi labvēlīga, tomēr izstāde esot tikpat krāšņa kā citus gadus. Izstādē apkopotas aptuveni 180 ķirbju šķirnes, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” pastāstīja ķirbju audzētāja no Rūjienas Laura Lielbārde

Turklāt izstādē varēs ne tikai apskatīt, bet arī nogaršot ķirbjus un izzināt iespējas ķirbju audzēšanai, uzglabāšanai un izmantošanai. “Var taisīt ne tikai ķirbju biezzupas vai marinētos ķirbjus, ar ko cilvēki diemžēl ir traumēti no kādreizējiem laikiem, bet var taisīt dažādus kārumus – sukādes, biezenīšus.

Un to visu varēs nogaršot, un par to visu mēs izstāstīsim. Un receptes neslēpjam!

Un dosim padomus, kuras šķirnes izvēlēties, lai sanāk garšīgs galaprodukts,” sola Lielbārde.

Izstāde „Ķirbis un citas lielas ogas” notiek no 25. līdz 29.oktobrim, un to organizē Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu kluba „Tomāts” biedri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt