Ķirbis ar zivs kroketēm - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Receptes Lieldienu nedēļai bez gaļas - tāds ir Raimonda Zommera šīs nedēļas izaicinājums. Šefpavārs gatavo trīs ēdienus no talantīgā ģitārista Kaspara Zemīša ledusskapī atrastajiem produktiem. Pamatēdienā viņš pagatavoja ķirbis ar zivs kroketēm.

Pamatēdiens “Zelta ķirbis ar zivs kroketēm”

4 personām

Sastāvdaļas

  • 1/4 vidēja lieluma ķirbja
  • Kartupeļi - 5gb.
  • Siers - 180g
  • Olas - 2gb.
  • Marinēti pipargurķīši - 10gb.
  • 1/2 karpas
  • Godži ogas - 1 sauja
  • Citrons - 1gb.
  • Saulespuķu eļļa - 500g
  • Malti graudaugi - 300g
  • Ķiploki - 6 daiviņas
  • Čillī eļļa - 1 ēdamkarote
  • Pipari
  • Pētersīlis
  • Dilles
  • Pistāciju eļļa
  • Garšvielas - sinepju sēklas, sakņu selerija, pētersīlis

Pagatavošana

Zivs krokete

Novāra kartupeļus, nomizo, sagriež neregulāros gabalos. Pievieno karpu, kura attīrīta no asakām. Apber ar garšvielām - pipari, sinepju sēklas, sakņu selerija, pētersīlis. Citronu pārgriež un izspiež sulu. Visu saspiež vienā masā un veido vienāda lieluma bumbiņas, kuras apviļā maltos graudaugos, tad sakultā olā un vēlreiz graudaugos.

Katlā ielej saulespuķu eļļu, uzsilda līdz 165-180 grādiem un pa vienai apcep kroketes zeltaini brūnas.

Salsa

Atsevišķā bļodiņā sagriež smalkos kubiņos marinētus gurķus, sasmalcina godži ogas, ķiplokus un pētersīli. Pievieno arī šķipsniņu sāls un piparus. Visu rūpīgi apmaisa un masai uzrīvē sieru.

Ķirbi pārgriež četrās daļās, tad plānās šķēlēs. Attīra no sēklām, apcep no abām pusēm zeltaini brūnas. Apber ar sāli un pipariem. Šķēlēm esot uz pannas, uzrīvē sieru.

Pasniegšana

Uz šķīvja liek vienu ķirbja šķēli, virsū izklāj salsu, uzliek zivs kroketi, dekorē ar dillēm un pilienu pistāciju eļļas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti