Ķīnas kāpostu salāti ar dzeltenajiem tomātiem un sezama sēklu eļļu - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Bloga "Eddie’s plant-based kitchen" autors Edgars Sanders, kad kļuva par pavāru, saprata, ka viņš vairs nevēlas ēst gaļu, pienu un olas, un vienu rītu pamodās kā vegāns. Viņš ikdienā gatavo ēdienus, kur gaļa nemaz neprasoties. Latvijas Televīzijas raidījumā „Es mīlu ēdienu” viņš parāda, kā pagatavot Ķīnas kāpostu salātus ar dzeltenajiem tomātiem un sezama sēklu eļļu.

Kad piedzima Edgara meita, viņš ar sievu sadalīja pienākumus mājas darbos.

„Es teicu, ka ņemšu virtuvi, bet es vispār nemācēju gatavot. Tad es iegāju virtuvē un sākumā daudz kaut ko testēju un mēģināju. Pagāja pusotrs gads, un es jau esmu restorānā,” raidījumā skaidroja Edgars.

Ķīnas kāpostu salāti ar dzeltenajiem tomātiem un sezama sēklu eļļu

Četrām porcijām

Sastāvdaļas

  • 500g Ķīnas kāposta
  • 5  mazie dzeltenie plūmju tomāti
  • Maza buntīte diļļu
  • Maza buntīte pētersīļu
  • 5  lociņi
  • 2 ēd.k balto sezama sēklu
  • 2 ēd.k grauzdētu sezama sēklu eļļas (vai extra virgin sezama sēklu eļļa)
  • 1 ēd.k  rīsu etiķa
  • 1 ēd.k agaves sīrupa
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

Kāpostu un tomātus sagriež mazos gabalos un liek lielā bļodā. Pievieno smalki sakapātus garšaugus.

Sausā pannā uz vidējas uguns apgrauzdē sezama sēklas un pievieno salātiem. Viegli pārcilā salātus ar rokām.

Īsi pirms pasniegšanas pievieno etiķi, agaves sīrupu, sezama sēklu eļļu, sāli un piparus. Pārcilā salātus vēl pāris reižu, un tie ir gatavi ēšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti