Kazas krēmsiera deserts «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kaza mellenēs – tā savu kazas krēmsiera desertu ar meža ogām nodēvējusi LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece, Kuldīgas novada saimnieces Gunita Štorha. Izmēģini pagatavot šo saldēdienu pēc Gunitas īpašās receptes!

Gunita Štorha saimnieko Kuldīgas novada saimniecībā “Mazsālijas”, kas atrodas ainaviskā vietā – Sprincupes savienoto Mazsālijas dzirnavdīķu krastos senajās vācu barona fon Hāna dzirnavās. Tās ir pārtapušas par atpūtas vietu pilsētniekiem, kuriem Gunita gatavo maltītes un piedāvā izgaršot lauku labumus no pašu saimniecības. Rūpēties par viesiem Gunitai palīdz mamma Aina un vīrs Gunārs, kura pārraudzībā ir briežu dārzs un foreļu baseini. Gunitas kaislība ir truši un vistas.

Gunita Štorha
Gunita Štorha

Kaza mellenēs

Nepieciešams

  • 1 kg kazas krēmsiera
  • 100 ml saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 400 g melleņu un kazeņu

Pagatavošana

Būtiski izvēlēties kazas krēmsieru ar mazāku sāls saturu. Vispirms kazas sieru un cukuru sakuļ, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno saldo krējumu un kuļ, līdz masa kļūst poraina un gaisīga. Servējot uz siera masas kārto ogas. Dekorē ar makarūniem, bezē cepumiem un atraitnīšu ziediem.

Kazas krēmsiera deserts «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Kazas krēmsiera deserts «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti