Sadaļas Sadaļas

Kartupeļu sacepums – «Es mīlu ēdienu» recepte

LTV raidījums “Es mīlu ēdienu” un dzīves gardēde Ilze Jurkāne, viesojoties pie Toma un Lauras Grēviņiem, cenšas izzināt, ko mūsdienās nozīmē būt atbildīgiem un aizrautīgiem jaunajiem vecākiem, kurus vieno kvalitatīvs ēdiens, tā iemīlēšana no mazotnes un, protams, kopīga gatavošana. Top gan siltie sparģeļu un fetas siera salāti, gan kartupeļu sacepums, bet saldajā – šokolādes un piparmētru vegānais saldējums.

Krāsainais kartupeļu sacepums

Sastāvdaļas:

  • 1 liels saldais kartupelis
  • 4 mazi parastie kartupeļi
  • 2 svaigi timiāna zariņi
  • 200 ml saldā krējuma
  • 40 g rīvēta cietā siera

Pagatavošana:

Sasilda krāsni 200 grādus siltu. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Apslaka ar olīveļļu, pievieno timiānu un sāli pēc garšas.

Ar eļļu vai sviestu ietauko cepamo trauku. Traukā kārto kartupeļu šķēlītes. Visu pārlej ar saldo krējumu un pārber ar sieru. Pārklāj ar folliju 

Cep krāsnī 30 - 35 minūtes. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt