Divi šefi

«Divi šefi» ar Lieni Rogu

Divi šefi

«Divi šefi» ar Jāni Oliņu

«Divi šefi» ar Raimondu Zadvornovu

Kartupeļu kroketes ar pīles gaļas un zaļo lēcu pildījumu, pasniegtas ar čedaras siera mērci. «Divi šefi» recepte

Šefpavārs Juris Latišenoks Latvijas Televīzijas raidījumā "Divi šefi" aicinājis «Kalve Coffee» vadītāju Raimondu Zadvornovu kopīgi pagatavot ko interesantu no ielu ēdiena jeb «street food»: kartupeļu kroketes ar kūpinātas pīles un zaļo lēcu pildījumu, pasniegtas ar čedaras siera mērci. Piedāvājam šo recepti. 

    Recepte 6 personām

    Sastāvdaļas

    Kartupeļu krokešu masai:

    • 4 lieli kartupeļi ( ~ 1 kg);
    • 1 glāze piena,
    • 30 g sviesta,
    • sāls pēc garšas

    Čedaras siera mērcei:

    • 100 g sarkanā čedaras siera,
    • 2 ēdamkarotes kviešu miltu,
    • 3 stiebriņi svaiga timiāna,
    • 1 glāze piena,
    • 30 g sviesta,
    • sāls pēc garšas
       

    Pīles gaļas lēcu pildījumam:

    • 1 gab. kūpinātas pīles krūtiņas ( ~300 g);
    • 50 g zaļo lēcu,
    • 100 g krēmsiera,
    • buntīte zaļumu,
    • sāls pēc garšas

    Panējumam, cepšanai un pasniegšanai:

    • 3 olas,
    • 200 g kviešu miltu,
    • 200 g panko rīvmaizes,
    • 1 l eļļas cepšanai,
    • 2 pīles krūtiņas pasniegšanai ( ~ 600 g),
    • 150 g jeb paciņa pākšu zirņu.

    Pagatavošana:

    1. Pagatavo kartupeļu krokešu masu. Katliņā uzkarsē pienu kopā ar sviestu. Kartupeļus nomizo un novāra mīkstus, pievieno sāli pēc garšas. Kad kartupeļi gatavi, tos ar kartupeļu spiedi saspaida putrā un pakāpeniski iemaisa piena un sviesta masu.
    2. Pagatavo čedaras siera mērci. Citā katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno timiāna zariņus un nedaudz pakarsē. Tad strauji iemaisa miltus un pakāpeniski, nepārtraukti maisot, pievieno arī pienu. Kad mērces konsistence paliek viendabīga, strauji iemaisa rīvētu čedaras sieru, pēc garšas pievieno sāli.
    3. Sagatavo krokešu pildījumu. Lēcas novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma. Pīles gaļu smalki sakapā un sajauc kopā ar lēcām, krēmsieru un svaigiem sakapātiem zaļumiem.
    4. No kartupeļu biezeņa saujā taisa nelielus plācenīšus, viducī liek karoti ar pīles gaļas un lēcu pildījumu un, saspiežot kopā, izveido skaistu konusveida kroketi.
    5. Olas sakuļ viendabīgā masā. Vienā lēzenā bļodiņā ieber panko rīvmaizi, otrā kviešu miltus. Eļļu lej katlā un uzkarsē līdz 270 grādiem. Katru kroketi apvārta olā, tad miltos, tad atkal olā un visbeizot panko rīvmaizē. Fritē eļļā, līdz top zeltaini brūna.

    Pasniedz katram ēdājam vairākas kroketes ar nedaudz šķēlītēs sagrieztu pīles gaļu un svaigiem zirņiem vai zirņu dīgstiem.
     

    Saistītie raksti
    Virtuve
    Dzīve & Stils
    Jaunākie
    Interesanti