Kārtainā jāņogu torte - LTV šova «Kūku kari» dalībnieces Līgas Greckas recepte

Latvijas Televīzijas šova "Kūku kari" dalībniece Līga Grecka ir no Kandavas. Viņa strādā par manikīri, un pēdējos pāris gadus aizraujas ar kūku cepšanu. Līga cenšas tortes dekorēt ar smalkiem, sievišķīgiem dekoriem. Līga šova ekspertiem  – raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniecei Ilzei Briedei un maizniekmeistaram Normundam Skauģim – vērtēšanai piedāvāja kārtaino jāņogu torti. Līga ar savu torti kļuva par šova pirmā posma uzvarētāju.

Kārtainā jāņogu torte

Sastāvdaļas

Irdenā smilšu mīkla:

300 g miltu,

80 g cukura

1 šķipsna sāls

220g gabaliņos sakapāta auksta sviesta

1 ola

Ogu putas

180 g jāņogu ievārījuma

75 g cukura

2 olu baltumi

 

Gatavošana:

Mīklai paredzētās sastāvdaļas uz galda virsmas ātri sakapā kopā un izveido gludu mīklu. To ietin follijā un liek aukstumā uz pusstundu. Pēc tam sadala četrās vienādās daļās, izveltnē paredzētajā formā (kur ieklāts cepampapīrs) un liek cepties 180 grādu temperatūrā uz 12-15 minūtēm.

Sagatavo ogu putas. Visas sastāvdaļas ieliek traukā un saputo. Kārtas kārto vienu uz otras, katru apziežot ar putām. Gatavo torti novieto aukstumā ievilkties vienu vai divas dienas.

 

Lai labi garšo!

Šova "Kūku kari" pirmo raidījumu ir iespējams noskatīties LTV mājaslapā šeit. Šovs LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti