Tā kā Pārtikas un veterinārā dienesta rīcībā esošie resursi ir ierobežoti, karstajā laikā dienesta inspektori pārtikas tirdzniecības vietas kontrolē plānveidā, pastiprinātu uzmanību pievēršot pārtikas tirdzniecības apstākļiem masu pasākumos.
Pārtikas un veterinārā dienesta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova stāsta, ka, piemēram, Dziesmu un deju svētku laikā kontroles svētku pasākumos un vietās, kur notikusi pārtikas dalīšana svētku dalībniekiem, veikuši aptuveni 70 inspektori.
Pārtikas apritē iesaistītos mudina būt īpaši uzmanīgiem: “Tirgotājiem jāsaprot, ka šādā karstumā viennozīmīgi jāievēro vēl stingrāk visas prasības attiecībā uz ātri bojīgo produktu uzglabāšanu, tai skaitā atbilstošā temperatūrā, aukstumā. Jāpasargā pārtika no piesārņojuma, putekļiem un citām nevēlamām vielām, lai saglabātu pārtiku kvalitatīvu un drošu.
Pats svarīgākais ir uzglabāt pārtiku atbilstošā temperatūrā, kā to norādījis ražotājs, un apstākļos, kas neveicina produktu kvalitātes un nekaitīguma pasliktināšanos.”