Kārdinošā rabarberu drumstalkūka islandiešu gaumē

Rabarberu drumstalkūka ir lielisks deserts jebkurā gadalaikā, ko ziemā var gatavot no saldētiem rabarberiem. Islandieši šo kūku pasniedz ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.

Rabarberu drumstalkūka vislabāk garšo ar putukrēumu.

Sastāvdaļas

 

  • 800 g rabarberu
  • 2 olas
  • 100 g cukura
  • 1 vaniļas cukura iepakojums
  • 100 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 2 ēdamkarotes karsta ūdens
  • 1 ēdamkarote sviesta

Drumstalām:

  • 175 g miltu
  • 100 g brūnā cukura
  • 100 g sviesta

 

Pagatavošana

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Rabarberus nomazgā, notīra un sagriež gabalos. Cepamtrauku ieziež ar sviestu un izliek tajā sagrieztus rabarberus. Kārtīgi sakuļ cukuru, olas un ūdeni. Piemaisa miltus un cepamo pulveri. Mīklu uzlej uz rabarberiem. Nelielā katlā izkausē sviestu drumstalām. Miltus, cukuru un sviestu ar miksera mīklas āķi samīca, līdz izveidojas nelielas drumstalas. Apmēram 40 minūtes cep cepeškrāsnī. Pasniedz tikko izņemtu no krāsns ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt