Saldais ēdiens “Apslēptie augļi”
3 personām
Sastāvdaļas
- Sviests - 40 g
- Āboli - 3 gb.
- Apelsīni - 3 gb.
- Brūnais cukurs - 100 g
- Olas - 2 gb.
- Mīkla - 200 g
- Sukādes (rieksti, mandeles, dzērvenes)
- Pūdercukurs
Pagatavošana
Katlā liek sviestu ar cukuru, pievieno nomizotus, kubiņos sagrieztus ābolus. Notīra apelsīnus, izfilē (sadala pa daiviņām, atbrīvojot no cietām mizām, šķiedrām). Apelsīnus un sukādes pievieno āboliem, lai karamelizējas.
Apceptos augļus liekt trauciņā. Mīklu izlīdzina, izspiež trauciņa lieluma mīklas riņķi. Uzputo olu, apsmērē kārtīgi trauciņa augšdaļu, pārklājot ar rūpīgi uzspiestu mīklas riņķi. Apsmērē ar kārtīgi samaisītu olas baltumu un dzeltenumu deserta augšu. Liek cepeškrāsnī uz 15 minūtēm 200 grādos.
Pasniegšana
Ar mīklu apklātajiem deserta trauciņiem uzber pūdercukuru.