Kale jeb kacenkāpostu čipsi. Veselīga uzkoda!

Kacenkāpostu jeb kale čipsi ir interesanta alternatīva parastajiem čipsiem. Jāuzmanās, lai nepārsālītu, kā arī garšvielas jāpievieno vienmērīgi. Var izmantot vairākas garšvielas, lai novērtētu, kuras garšo vislabāk. Palutiniet arī sevi ar šo oriģinālo uzkodu!

Šajā uzkodā izmanto Espeletas piparus, kuru nosaukums cēlies no Espeletas ciema. Espeletas pipars ir maigāks par Kajennas piparu. Tam ir nogatavojušos tomātu un paprikas smarža un viegla grauzdējuma garša. To mēdz pievienot šokolādei, sieram un ievārījumiem, bet visbiežāk – basku ēdieniem.

Kacenkāpostu lapu čipsi

Sastāvdaļas

4 personām

  • 1 kacenkāposts
  • mazliet olīveļļas
  • 1 tējkarote Espeletas piparu pulvera (var aizvietot ar čili pulveri)
  • 1 tējkarote rauga pārslu
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • jūras sāls

Pagatavošana

Gatavošanas laiks – 30 minūtes

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Nomazgā kacenkāpostu lapas. Izgriež kātu un sazarojumus. Tad lapas saplūkā nelielos gabalos, nožāvē salātu centrifūgā vai vienkārši caurdurī un pārliek bļodā. Uzpilina olīveļļu un kārtīgi samaisa, lai eļļa vienmērīgi noklātu lapas.

Plāti izklāj ar cepampapīru un uzliek kacenkāpostu lapas. Uzmanīgi sasāla un pēc garšas pieber Espeletas piparu.

Uzkaisa rauga pārslas un timiānu. Lapas cep cepeškrāsnī vidējā līmenī 180 grādu temperatūrā apmēram 10–12 minūtes, līdz tās kļūst kraukšķīgas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt