Kādos veidos ēst svaigu austeri? «Es mīlu ēdienu» padomi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mārtiņš Reinis ir viens no austeru festivāla Latvijā veidotājiem un savas zināšanas par tām apguvis Francijā. Ko un kā darīt ar šīm jūras skaistulēm? Austeres pie Mārtiņa baudīt devās dzīves gardēde Ilze Jurkāne, kura arī šajā rudenī turpina mīlēt ēdienu

Kā atvērt austeri? 

Lai atvērtu austeres, ir nepieciešams cimds ar gumijas pārklājumu, lai austere neizslīdētu no rokas, kā arī dvielītis.

Pirms lietošanas austeres vajag zem auksta ūdens noskalot, jo tur ir aļģes un citas lietas, kas pieķērušās pie austeres augšanas procesā.

Pareizi ir, ja austeri tur ar bļodiņu uz leju un spico galu vērstu pret sevi. Austerei ir divas savienojuma vietas.

10-15 cm no spicā austeres gala ir muskulis, kas atbild par atvēršanas un aizvēršanas funkciju. Ieliek nazi un pārgriež muskuli, griežot pa augšpusi, atdala austeri no bļodiņas.

Kādos veidos ēst svaigu austeri? 

  • Ar citronu.
  • Ar šalotes sīpoliem un etiķi.
  • Apsvilina austeri no augšpuses aptuveni 10 sek. - augšpuse silta, apakšpuse vēsa - un pa virsu liek čatniju vai jebkāda veida ievārījumu kāds atrodams mājās. Jāēd uzreiz, jo ātri atdziest.
  • Austeri atdala no bļodiņas, apdedzina un pārber sarīvētu 24 mēn. Džiugas sieru un pāris sekundes vēl nedaudz apdedzina. (Ja nav pieejama gāze, tad var cept krāsnī uz piecām minūtēm.)
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti