Kā atvērt austeri?
Lai atvērtu austeres, ir nepieciešams cimds ar gumijas pārklājumu, lai austere neizslīdētu no rokas, kā arī dvielītis.
Pirms lietošanas austeres vajag zem auksta ūdens noskalot, jo tur ir aļģes un citas lietas, kas pieķērušās pie austeres augšanas procesā.
Pareizi ir, ja austeri tur ar bļodiņu uz leju un spico galu vērstu pret sevi. Austerei ir divas savienojuma vietas.
10-15 cm no spicā austeres gala ir muskulis, kas atbild par atvēršanas un aizvēršanas funkciju. Ieliek nazi un pārgriež muskuli, griežot pa augšpusi, atdala austeri no bļodiņas.
Kādos veidos ēst svaigu austeri?
- Ar citronu.
- Ar šalotes sīpoliem un etiķi.
- Apsvilina austeri no augšpuses aptuveni 10 sek. - augšpuse silta, apakšpuse vēsa - un pa virsu liek čatniju vai jebkāda veida ievārījumu kāds atrodams mājās. Jāēd uzreiz, jo ātri atdziest.
- Austeri atdala no bļodiņas, apdedzina un pārber sarīvētu 24 mēn. Džiugas sieru un pāris sekundes vēl nedaudz apdedzina. (Ja nav pieejama gāze, tad var cept krāsnī uz piecām minūtēm.)