Iekodies

"Iekodies". 2. raidījums

Iekodies

Iekodies. 2. raidījums

Iekodies. 1. raidījums

Kā pagatavot ebreju ēdienus – cimes un olu un sīpolu salātus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Jauno sezonu raidījums "Iekodies" veltīs mazākumtautībām – tās kultūras mantojumam, tradīcijām un cilvēkiem, kas dzīvo Latvijā. Daugavpilī raidījuma vadītāja Jana uzzinājusi, ko un kā gatavo ebreju saimnieces un kādam jābūt ebreju cienastam svētkos.

Cimes

Sastāvdaļas:

  • 1 kg burkānu
  • 100 g sviesta
  • 50 g aprikožu
  • 50 g žāvētu plūmju
  • 50 g rozīņu
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • Sāls, cukurs
  • 3 ēdamkarotes miltu

Pagatavošana:

  1. Burkānus sagriež ripiņās un liek bļodiņā. Pievieno pāris ēdamkarotes cukura un atstāj atsuloties uz kādām 15 minūtēm.
  2. Visus žāvētos augļus aplej ar verdošu ūdeni un ļauj uzbriest.
  3. Kad burkāniem izdalījusies nedaudz sula, to nolej un saglabā. Burkānus apvārta kartupeļu miltos un liek katliņā, kur izkausēts sviests, sautēties. Ik pa laikam apmaisa.
  4. Sautē uz nelielas uguns, pēc nepieciešamības, lai nepiedeg, pievienojot nedaudz sīrupa no burkāniem un, kad tā beigusies, – ūdeni.
  5. Kad burkāni jau gandrīz mīksti, pievieno žāvētos augļus, kanēli un turpina vēl nedaudz sutināt. Pasniedz siltu kā pamatēdienu. Bet labi garšos arī auksts.

Olu un sīpolu salāti

Sastāvdaļas:

  • 6 olas
  • 2 sīpoli
  • sāls
  • 50 g izčurkstinātu vistu tauku
  • Sauja zaļumu pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Olas cieti novāra un smalki sagriež.
  2. Sīpolus sakapā un apber ar sāli, lai izdalās sula un tie kļūst maigi.
  3. Bļodā sajauc kopā olas, sīpolus un vistu taukus.
  4. Dekorē ar smalki sakapātiem zaļumiņiem. Pasniedz ar macu.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti