Jogurta putas ar vīgriežu karameli un ogām no dārza - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ilzes Jurkānes un kulinārijā šova "Es mīlu ēdienu"  garšas ceļojums Igaunijā turpinās. Šoreiz skaistais Peipusa ezers un visgardāko sīpolu ceļš. Ilze viesosies pie Kostjas, mielosies ar gardiem viņa paša ceptiem sīpolu pīrāgiem un mācīsies pīt sīpolu bizes. Dosies apciemot un gatavos kopā ar Erki restorānā Otepē, kur kopīgi taps gan rudenīgi krāsaina biešu-burkānu želeja, gan jogurta putas ar vīgriežu karameli. Izsmalcināti! Citas pārbaudītas receptes te. 

Sastāvdaļas:

  • Rabarberi

Krēmam:

  • 2 olu baltumi
  • 60 g cukura
  • 500 g jogurta
  • 8 g želantīna

Karamelei:

  • 30 g cukura
  • 30 g brūnā cukura sīrupa
  • 30 g sviesta
  • Kaltēti vīgriežu ziedi

Pagatavošana:

  1. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās, pamazām ieputojot norādīto cukura daudzumu.
  2. Ar sifonu saputo jogurtu. Ja sifona mājās nav, šo etapu izlaiž.
  3. Želantīnu izkausē un nedaudz atdzesē. Samaisa visas sastāvdaļas kopā. Liek  trauciņos un ledusskapī uz 1 stundu sastingt.
  4. Katliņā liek cukuru, pievieno sīrupu un sviestu un visu izkausē. Nemaisa un gaida, līdz karamele paliek zeltaina. 
  5. Uz cepamplāts, kas apklāta ar cepamo papīru, ar atstarpēm izkārto kaltētus vīgriežu ziedus. Karameli rūpīgi uzlej uz katra zieda tā, lai nekas nesaplūst kopā. Liek krāsnī, kas sakarsēta uz 200 °C un cep ~5 minūtes. Uzmana, lai nepiedeg.
  6. Pasniedz krēmu ar karameli un vakuumā vārītu rabarberu kātiem. To dara, ūdenim pievienojot nedaudz cukura un vārot rabarberus 20 minūtes 65 °C. Ja tas mājas apstākļos nav iespējams, šo etapu var izlaist.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti