Sastāvdaļas:
- Rabarberi
Krēmam:
- 2 olu baltumi
- 60 g cukura
- 500 g jogurta
- 8 g želantīna
Karamelei:
- 30 g cukura
- 30 g brūnā cukura sīrupa
- 30 g sviesta
- Kaltēti vīgriežu ziedi
Pagatavošana:
- Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās, pamazām ieputojot norādīto cukura daudzumu.
- Ar sifonu saputo jogurtu. Ja sifona mājās nav, šo etapu izlaiž.
- Želantīnu izkausē un nedaudz atdzesē. Samaisa visas sastāvdaļas kopā. Liek trauciņos un ledusskapī uz 1 stundu sastingt.
- Katliņā liek cukuru, pievieno sīrupu un sviestu un visu izkausē. Nemaisa un gaida, līdz karamele paliek zeltaina.
- Uz cepamplāts, kas apklāta ar cepamo papīru, ar atstarpēm izkārto kaltētus vīgriežu ziedus. Karameli rūpīgi uzlej uz katra zieda tā, lai nekas nesaplūst kopā. Liek krāsnī, kas sakarsēta uz 200 °C un cep ~5 minūtes. Uzmana, lai nepiedeg.
- Pasniedz krēmu ar karameli un vakuumā vārītu rabarberu kātiem. To dara, ūdenim pievienojot nedaudz cukura un vārot rabarberus 20 minūtes 65 °C. Ja tas mājas apstākļos nav iespējams, šo etapu var izlaist.