Jēra gaļas zupa ar katliņā ceptu maizi – «Gatavo dabā» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

LTV raidījumā "Gatavo dabā" ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis šoreiz dabā devās kopā ar bērnu un jauniešu organizācijas "Jaunie vanagi" prezidentu Edgaru Baranovu. Abi Līgatnes puses skaistajā dabā cepa picu un uz uguns vārīja rudenīgu jēra zupu.

Jēra gaļas zupa ar katliņā ceptu maizi

Sastāvdaļas:

  • Burkāni
  • Sīpols
  • Ķiploks
  • Kumins
  • Koriandrs
  • Jēra ribiņas
  • Lēcas
  • Tomāti
  • Sāls un pipari

Maizei:

  • 400 g miltu
  • 200 g ūdens
  • 10 g rauga
  • Sauja sēkliņu maisījuma
  • 50 g eļļas

Gatavošana:

  1. Apcep burkānus, sīpolus un ķiplokus un aplej ar ūdeni, lai vārās.
  2. Uz pannas apcep garšvielas: kuminu un koriandru. Tad tās piestā kārtīgi saberž un liek zupā.
  3. Uz tās pašas pannas, kur ceptas garšvielas, uzlej eļļu un apcep jēra ribiņas. Tad tās liek vārīties zupā.
  4. Zupai klāt pievieno lēcas un ļauj, lai viss vārās.
  5. Uz pannas apcep mīkstus tomātus un arī liek klāt zupai.
  6. Vēl kādu brīdi ļauj visam pavārīties. Pēc garšas pievieno arī sāli un piparus.
  7. Gatavo maizi: kopā sajauc miltus, ūdeni, raugu, eļļu un sēkliņu maisījumu, kurš iepriekš apgrauzdēts.
  8. Mīklu samaisa viendabīgā masā un atstāj, lai pusstundu raudzējas. Tad to pārcilā un izveido mīklas plācenīti.
  9. Katlu liek karstās oglēs, ielej katliņā nedaudz eļļu un liek plācenīti cepties.
  10. Pēc kāda laika maizi apgriež, lai arī no otras puses tā apceptos. (Katlam visu laiku jābūt vākam virsū.)

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti