Izmēģini pagatavot jēra gaļas sautējumu pēc Latvijas Televīzijas raidījuma „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, Īles pagasta māju “Bemberi” saimnieces Marikas Grīslītes receptes!
Jēra gaļas sautējums
Nepieciešams:
- 0,5 kg jēra gaļas,
- 1,5 kg burkānu, kartupeļu, kāpostu, brokoļu,
- 1 sīpols,
- 1 ķiploka galviņa,
- rapšu eļļa,
- zaļumi un garšvielas pēc izvēles (sāls, cukurs, pipari, timiāns, rozmarīns).
Pagatavošana:
Jēra gaļu sagriež palielos gabaliņos, pielej ēdamkaroti eļļas, pievieno tējkaroti sāls un tējkaroti cukura, timiānu, rozmarīnu un piparus. Visu rūpīgi samaisa un atstāj uz stundu marinēties. Pēc tam gaļu liek uzkarsētā pannā un apcep zeltaini brūnu. Pārliek sautējamā katlā, pievieno ūdeni un sutina uz lēnas uguns, līdz gaļa ir gatava.
Atsevišķā pannā apcep kumosiņos sagrieztus burkānus, sīpolu un ķiploku. Pārliek sautējamā katlā un pievieno kumosiņos sagrieztus kāpostus, kartupeļus un garšvielas. Pielej nedaudz ūdens un sautē uz lēnas uguns, līdz visas sastāvdaļas ir gatavas. Maigi iecilājot, pievieno izsautēto jēra gaļu. Pa virsu liek brokoļus. Nemaisot vēl nedaudz sautē, līdz brokoļi kļūst mīksti. Pasniedz karstu.