Jēra gaļas sautējums – «Īstās latvju saimnieces» recepte

Uztura speciālisti teic, ka jēra gaļu ir ieteicams iekļaut ikdienas ēdienkartē, jo tā ir lielisks proteīnu, taukos šķīstošo vitamīnu un citu vērtīgu vielu avots. Tajā ir daudz olbaltumvielu, dzelzs, cinks, D un B12 vit­amīni, kā arī citi vērtīgi savienojumi, kas palīdz cilvēkam uzturēt optimālu muskuļu masu. Tāpat jēra gaļā 40 līdz 50 procenti ir sirdij draudzīgo jeb tā dēvēto „labo tauku”, proti, polinepiesātinātās jeb omega-3 taukskābes.

Izmēģini pagatavot jēra gaļas sautējumu pēc Latvijas Televīzijas raidījuma „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, Īles pagasta māju “Bemberi” saimnieces Marikas Grīslītes receptes!

Jēra gaļas sautējums

Jēra gaļas sautējums

Marika Grīslīte

Jēra gaļas sautējums

Nepieciešams:

  • 0,5 kg jēra gaļas,
  • 1,5 kg burkānu, kartupeļu, kāpostu, brokoļu,
  • 1 sīpols,
  • 1 ķiploka galviņa,
  • rapšu eļļa,
  • zaļumi un garšvielas pēc izvēles (sāls, cukurs, pipari, timiāns, rozmarīns).

Pagatavošana:

Jēra gaļu sagriež palielos gabaliņos, pielej ēdamkaroti eļļas, pievieno tējkaroti sāls un tējkaroti cukura, timiānu, rozmarīnu un piparus. Visu rūpīgi samaisa un atstāj uz stundu marinēties. Pēc tam gaļu liek uzkarsētā pannā un apcep zeltaini brūnu. Pārliek sautējamā katlā, pievieno ūdeni un sutina uz lēnas uguns, līdz gaļa ir gatava.

Atsevišķā pannā apcep kumosiņos sagrieztus burkānus, sīpolu un ķiploku. Pārliek sautējamā katlā un pievieno kumosiņos sagrieztus kāpostus, kartupeļus un garšvielas. Pielej nedaudz ūdens un sautē uz lēnas uguns, līdz visas sastāvdaļas ir gatavas. Maigi iecilājot, pievieno izsautēto jēra gaļu. Pa virsu liek brokoļus. Nemaisot vēl nedaudz sautē, līdz brokoļi kļūst mīksti. Pasniedz karstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti