Jēra gaļas kupati ar sviestā ceptiem kartupeļiem – «Īstās latvju saimnieces» recepte

Kupatus jeb cepamdesiņas gatavo no kapātas gaļas, ķiploku un garšvielu masas, kas pildīta iztīrītās cūkas vai jēra zarnās. Kupatus var cept uz pannas vai cepešpannā, uz grila vai krāsnī, vārīt vai sagriezt gabaliņos un sautēt mērcē. Tiek uzskatīts, ka kupati ir Kaukāza ēdiens, taču līdzīgas desiņas atrodamas arī citu valstu nacionālajās virtuvēs.

Izmēģini pagatavot kupatus pēc Latvijas Televīzijas raidījuma „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, kurzemnieces, “Dižgālu” saimnieces un bioloģiskās lauksaimnieces Sanitas Fišeres receptes!

Sanita Fišere

Jēra gaļas kupati ar sviestā ceptiem kartupeļiem

Nepieciešams:

  • 6 gab. jēra gaļas kupatu,
  • 100 g saldā krējuma,
  • 1 sīpols,
  • sāls,
  • pipari,
  • 3 sarkanie sīpoli.
  • 150 ml baltvīna etiķa,
  • 10 g pūdercukura,
  • 2 kg kartupeļu,
  • 100 g garšaugu sviesta.

Pagatavošana:

Kupatus strauji apcep un liek sautējamā pannā. Pievieno sīpolus, sāli, piparus, pārlej saldo krējumu un apmēram 20 minūtes sautē. Marinē sīpolus – sarkanos sīpolus sagriež plānās šķēlītēs, pievieno baltvīna etiķi, pūdercukuru, sāli un visu viegli saspaida.

Jaunos kartupeļus izvāra ar visu mizu, sagriež daiviņās un apcep garšaugu sviestā, līdz tie kļūst brūni. Izsautētos kupatus dekorē ar marinētajiem sīpoliem un pasniedz ar kartupeļiem un svaigiem salātiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti