Izmēģini pagatavot kupatus pēc Latvijas Televīzijas raidījuma „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, kurzemnieces, “Dižgālu” saimnieces un bioloģiskās lauksaimnieces Sanitas Fišeres receptes!
Jēra gaļas kupati ar sviestā ceptiem kartupeļiem
Nepieciešams:
- 6 gab. jēra gaļas kupatu,
- 100 g saldā krējuma,
- 1 sīpols,
- sāls,
- pipari,
- 3 sarkanie sīpoli.
- 150 ml baltvīna etiķa,
- 10 g pūdercukura,
- 2 kg kartupeļu,
- 100 g garšaugu sviesta.
Pagatavošana:
Kupatus strauji apcep un liek sautējamā pannā. Pievieno sīpolus, sāli, piparus, pārlej saldo krējumu un apmēram 20 minūtes sautē. Marinē sīpolus – sarkanos sīpolus sagriež plānās šķēlītēs, pievieno baltvīna etiķi, pūdercukuru, sāli un visu viegli saspaida.
Jaunos kartupeļus izvāra ar visu mizu, sagriež daiviņās un apcep garšaugu sviestā, līdz tie kļūst brūni. Izsautētos kupatus dekorē ar marinētajiem sīpoliem un pasniedz ar kartupeļiem un svaigiem salātiem.