Jaungada recepte: Zivs ar biezeni un salātiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šefpavārs Juris Dukaļskis no restorāna „Tam labam būs augt" stāsta, ka ēdienu var pagatavot tā, lai nekas nepaliktu pāri un atkritumu spainī nenonāktu pat dārzeņu vai augļu miziņas. Tas svarīgi arī restorāniem, lai pēc iespējas samazinātos atkritumu daudzumu, bet vērtīgās izejvielas no tiesas tiek novērtētas.

Šoreiz stāsts, kā pagatavot zivi kopā ar biezeni un salātiem: vienkāršas sastāvdaļas un ātra pagatavošana.

„Citronu biezenī un gurķu salātos mēs nevienu daļiņu ārā nemetam. Citronu biezenim mums ir vajadzīgs četri vidēja lieluma citroni – ūdens 100 grami, cukurs 200 grami un sāls viena šķipsniņa," stāsta Juris Dukaļskis. "No citrona nomizojam mizu un atdalām balto daļu, kas var būt rūgta un nav vajadzīga, un no atlikušā citronu izspiežam sulu. Šo suliņu mēs atšķaidām ar ūdeni un cukuru,  bet miziņu mēs četras reizes noblanšējam ūdenī. Vēlāk mēs savienojam visu kopā un blenderējam līdz iegūstam biezeņa struktūru.

Salāti – pavisam vienkārši... Ņemam garos gurķus ar visu mizu, ar dārzeņa mizotāju sagriežam plānās strēmelēs. Ņemam vienu kilogramu gurķu, vajag arī 100 gramu pūdercukuru, 50 gramu olīveļļu, 50 gramu etiķi, 10 gabalus smaržīgos piparus, sakapātas trīs ķiploka daiviņas, šķipsniņu sakapātas dilles un trīs sakapātus sīpolus. Sagriežam gurķi un ar pārējām sastāvdaļām visu samaisām. Mājas apstākļos tad to visu liekam iekšā burkā un to iekšā ūdens peldē 70 grādos, lai tas viss nosterilizējas.

Zivi mēs vienkārši izfilējam, izraujam asakas, aptuveni divas minūtes apcepam uz pannas, uzberam sāli un viss."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti