Pētnieki eksperimentā izmantojuši parastu, veikalā iegādātu pannu ar nepiedegošu pārklājumu, kurā ielieta 1,5 milimetru bieza saulespuķu eļļas kārtiņa. Virs pannas uzstādītā kamera iemūžināja pannas uzkaršanas procesu, ļaujot pētniekiem secināt, ka, pannai nevienmērīgi uzkarstot, eļļa aizplūst uz tās malām, tādējādi atstājot pannas centru sausu.
Palielinoties temperatūrai, šķidruma virsmas spraigums samazinās, kas būtībā nozīmē, ka šķidrums uzkarstot netiecas piekļauties virsmai.
Eļļa visātrāk uzkarst pannas centrā, tās malās virsmas spraigums ir spēcīgāks, tādējādi eļļa atvirzās no centra uz pannas malām.
Vietās, kur šķidrums ir plānākā slānī, virsmā var rasties sausa vieta. Pētnieki noskaidrojuši, ka, sasniedzot kritisku temperatūras punktu, caurumu, kas izveidojies eļļas slānī, šajā sakarsētajā vietā nav iespējas aizpildīt, turklāt tas strauji izplešas.
Lai izvairītos no ēdiena pielipšanas pie pannas, pētnieki iesaka cepšanai izmantot vairāk eļļas, regulāri apmaisīt ēdienu un cept to uz mērenas uguns. Turklāt, iegādājoties pannu, vērts izvēlēties tādu, kam ir biezāks dibens. Šāda panna uzsils vienmērīgāk un būs iespējams izvairīties no temperatūras svārstībām uz pannas virsmas.