Indijas riekstu barfi – «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Es mīlu ēdienu" un dzīves gardēde Ilze Jurkāne ciemojas pie divu grāmatu, bloga un interneta vietnes “Topi vesels” autores Ances Annas Šternbergas. Galdā Ance ceļ kurkumas Latti, Indijas riekstu barfi un melnos rīsus ar gī sviestā sutinātu batāti, dīgstu majonēzi un svaigiem salātiem.

Indijas riekstu barfi

Sastāvdaļas

  • 150 g Indijas riekstu
  • 80 g gur cukura
  • 5 ēdamkarotes ūdens
  • 2 tējkarotes kausētas kokosriekstu eļļas
  • 2 tējkarotes rožu ziedūdens pēc izvēles
  • 1 tējkarote rožlapiņu pēc izvēles

Pagatavošana

Indijas riekstus kafijas dzirnaviņās samaļ puverī tā, lai neizdalītos eļļa.

Pannā uz vidējas uguns izkausē gur cukuru, kam pievienots ūdens un rožu ziedūdens. Kad cukurs ūdenī izkusis, tam pievieno Indijas riekstu miltus. Liesmu samazina uz pavisam mazu un, pastāvīgi maisot, sautē riekstus un cukuru. Kad masa sākusi biezēt, visu maisot, cep vēl 7-9 minūtes, līdz masa sāk ķept kopā, veidojot bumbu, kuru var viegli noņemt no pannas.

Masu noņem no pannas. Pievieno rožlapiņas. Kokosriekstu eļļu iemaisa ķepīgajā masā. Kokosriekstu eļļu var aizvietot ar gī sviestu – tas saldumam piešķirs izteiktāku garšu.

Barfi masu atdzesē, veļ nelielās bumbiņās un pasniedz. Ja atdziestot barfi masa aizvien ir ļoti ķepīga, tā nav pietiekami ilgi maisīta pannā. Šajā gadījumā masu uz dažām stundām ieliek ledusskapī; to būs vieglāk savelt bumbiņās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti