Zemniekus saimniecības „Blūdži” saimniece Ināra Mālkalne uzskata, ka siers jāsien tieši Līgo dienā:
„Svētku rītā, tad kad viss ir svaigs un garšīgs, mēs parasti ielejam katlā ūdeni, lai nepievelk piens. (..) Tagad mēs ieliesim piecus litrus piena, lai visu uztaisītu pēc receptes: pieci litri piena, kilograms biezpiena, ja ir pilnpiens, tad vājpiena biezpiens, piecas olas, divas ēdakmarotes ar kaudzi sāli un ķimenes. Liekam sildīties uz gāzes. Tagad to visu samaisām, lai viendabīgā masā, izspiedīsim visus kunkulīšus.Protams, viss ir jāgatavo ar mīlestību.”
Ināra recepti iemācījusi arī savam 14 gadus vecajam dēlam Gintam.
Kad masa ir katlā, tā rūpīgi jāpieskata un ik pa brīdim jāapmaisa.
„Man garšo siers, kad ir silts, atgādina olu kulteni. Tagad jāstāv pie plīts un jāmaisa, un tad vēl piecas minūtes un tad kāšam nost. Tās ķimenes labi sapas ar aliņu, ja tā padomā, Agrāk, kad nokūla ķimenes, viņas jau visur liek kā garšvielu, Latvijas ķimenes ir gardas un smaržīgas. Var redzēt, kā raujas kopā… būs labs siers. Mitru marlīti ieklāsim, lai nepielīp. Un tad liesim sieru! Uztīt vēl to marles rozīti skaisto un palikt zem sloga, sanāk daudz sieru; es lieku bļodiņās, kad Jāņu bērni brauc projām, ir ritulīši. Tasīti virsū, ja kāda sūkala, notecina, un viss - mājas siers ir gatavs!
Priecīgus jums Līgosvētkus un veselīgus Jāņus!”