Humuss ar lavaša čipšiem - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ēdiens kafejnīcu, bāru un pasākumu vadītājam Arvim Zēmanim ir kas vairāk nekā tikai ikdienas enerģijas avots. Pie viņa devās ciemos arī dzīves gardēde Ilze Jurkāne, kura šajā rudenī turpina mīlēt ēdienu. Ēdienkartē - ātrais Arvja humuss ar lavaša čipsiem. Labu apetīti!

Sastāvdaļas:

  • lavašs
  • 1 daiviņa ķiploka
  • sāls
  • pipari
  • 500 g turku zirņu
  • 1 laims
  • burkānu čipsi
  • pētersīļi

Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Double Barrel Cabarnet Sauvignon

Pagatavošana:

  1. Lavašu sagriež garenās strēmelēs, izkārto uz pannas. Lavašu apgrauzdē krāsnī 150 °C temperatūrā 5–7 minūtes. Uzmana, lai nepiedeg.
  2. Sakapā ķiploku, liekot klāt sāli. Blenderī liek saspaidīto ķiploku ar sāli, piparus un turku zirņus. Pierīvē laima miziņu un piespiež laima sulu. Visu sablendē viendabīgā masā.
  3. Rotā ar lavaša čipsiem, burkānu čipsiem un pētersīļiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti