Humoss latviešu gaumē - liec lietā cūku pupas!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Humoss parasti tiek gatavots no turku zirņiem, bet kāpēc gan to nepagatavot no vietējā vasaras dārguma -  lauka jeb cūku pupām? Šis ir labs veids, kā izmantot cūku pupas, kad visos citos veidos tās jau apnikušas. Gavato cūku pupu humosu pēc receptes, kas izskanēja Latvijas Televīzijas raidījumā „Es mīlu ēdienu”!

Cūku pupu humoss.
Cūku pupu humoss.

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigu cūku pupu pākstīs vai 500 g kaltētu cūku pupu, kas visu nakti izmērcētas un pēc tam novārītas
  • 3-4 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2-3 tējkarotes tahini jeb sezama sēkliņu pastas (lielākam krēmīgumam)
  • 1 laima sula
  • dzeramais ūdens pēc nepieciešamības
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

Ja cūku pupas ir svaigas un pākstīs, tad katliņā uz plīts uzvāra ūdeni un liek vārīties cūku pupas ar visām pākstīm aptuveni 5-10 minūtes. Tad uzreiz pupas liek atdzesēties tekošā aukstā ūdenī.

Kad atdzisušas, atbrīvo tās no pākstīm un vēl katru pupu no baltās miziņas, atstājot tikai zaļo vidiņu.

Pupas un visas pārējās sastāvdaļas, izņemot ūdeni, liek blenderī un visu blendē viendabīgā masā.

Jāskatās, lai veidotos bieza, bet krēmīga masa, un, ja saturs slikti blendējas, tad pievieno pa ēdamkarotei dzeramā ūdens.

Kad gatavs, mērcīti var baudīt ar dārzeņiem vai smērēt uz mīļākās maizes šķēlēm.

 

 

Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2016. gada 7. decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti