Hačapuri – iecienītais Gruzijas siera plācenis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Hačapuri ir viens no izplatītākajiem Gruzijas tradicionālajiem ēdieniem. Tam ir daudz variantu. Gruzijā hačapuri ēd visu vecumu cilvēki jebkurā dienas laikā – brokastīs, pusdienās vai kā uzkodu. Svanetijā to pilda galvenokārt ar suluguni sieru, taču to var pildīt arī ar turku gazi sieru vai fetas sieru ar 55% tauku saturu. Iespējams, hačapuri jau esat garšojuši, bet, tikko izņemts no krāsns, tas garšo vēl daudz labāk. Varbūt tas kļūs par iecienītu ēdienu arī jūsu virtuvē!

Sastāvdaļas

  • 1 kg kviešu miltu
  • 50 g rauga
  • 100 ml piena vai ūdens
  • 50 g sviesta
  • 4 olas (mīklai)
  • 1 kg sulguni siera
  • 5 sīpolloku kāti
  • sāls

 

Pagatavošana

Sīpolloku un siera pildījums hačapuri
Sīpolloku un siera pildījums hačapuri

Mīkla

Uzsilda pienu. Pievieno raugu, olas, miltus un sviestu un kārtīgi samaisa. Hačapuri mīklai jābūt līdzīgai konsistencei kā maizes mīklai. Mīklu bļodā apklāj ar trauku dvieli un uz divām trim stundām noliek siltā vietā uzbriest.

Pildījums

Gruzīnu receptes

 

No suluguni siera izspiež sūkalas. Pēc tam siera masu kārtīgi izmīca ar rokām. Pievieno sīki sakapātus sīpollokus, visu samaisa un pieber mazliet sāls.

Ņem tik daudz mīklas, lai no tās varētu izveidot ābola lieluma mīklas bumbiņu. Uz miltiem apkaisīta paliktņa mīklu saspiež tā, lai tās diametrs būtu apmēram 15 centimetri. Siera bumbiņu ieliek mīklas vidū. Mīklu satver aiz malām un ietin siera bumbiņu. Pāri palikušo mīklu nokniebj un ieliek atpakaļ mīklas bļodā. Mīklas un siera bumbiņu viļā rokās tik ilgi, līdz tā kļūst gluda. Tas nodrošina mīklas un siera vienmērīgumu. Pēc tam bumbiņu ar roku saplacina līdz apmēram viena centimetra biezumam. Visbeidzot mīklas plāceņa augšpusē izveido nelielu caurumiņu, lai siers karstumā varētu izplesties. Mīklas plāceni cep lielā karstumā (apmēram 300 grādos) no abām pusēm līdzīgi kā picu. Pēc tam hačapuri apziež ar sviestu. Ēdiens ir visgardākais, ja to ēd karstu, bet tas ir baudāms arī aukstā veidā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti