Gvakamole «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Krēmīgi atspirdzinošā gvakamole vienmēr atgādina vasaru, taču tā iederēsies jebkurā gadalaikā. Uzziesta uz svaigas maizes vai grauzdiņa, gvakamole būs lieliska uzkoda. Izmēģini pagatavot to pēc raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Līgas Lieplapas receptes!

Līga Lieplapa dzīvo Madonas novadā un saimnieko ģimenes tēju ražotnē. Līga ir tējas meistare ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi un doktora grādu vides zinātnēs. Pārzina Latvijā sastopamo augu dziedinošās īpašības un to daudzveidīgo pielietojumu. Daudz zina arī par bioloģiskajās pļavās atrodamajiem garšaugiem, ko prasmīgi izmanto pati savā virtuvē.

Līga Lieplapa
Līga Lieplapa

Krēmīgā gvakamole

Nepieciešams

  • 3 avokado
  • ½ sīpola
  • ½ citrona sulas
  • sāls

Pagatavošana

Avokado nomizo, atbrīvo no kauliņa un saspaida, lai veidojas viendabīga masa. Pieliek smalki sakapātu sīpolu, pievieno citrona sulu un sāli. Visu samaisa. Pasniedz uz svaigas maizes vai grauzdiņiem.

Gvakamole “Īsto latvju saimnieču” gaumē
Gvakamole “Īsto latvju saimnieču” gaumē

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti