Līga Lieplapa dzīvo Madonas novadā un saimnieko ģimenes tēju ražotnē. Līga ir tējas meistare ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi un doktora grādu vides zinātnēs. Pārzina Latvijā sastopamo augu dziedinošās īpašības un to daudzveidīgo pielietojumu. Daudz zina arī par bioloģiskajās pļavās atrodamajiem garšaugiem, ko prasmīgi izmanto pati savā virtuvē.
Krēmīgā gvakamole
Nepieciešams
- 3 avokado
- ½ sīpola
- ½ citrona sulas
- sāls
Pagatavošana
Avokado nomizo, atbrīvo no kauliņa un saspaida, lai veidojas viendabīga masa. Pieliek smalki sakapātu sīpolu, pievieno citrona sulu un sāli. Visu samaisa. Pasniedz uz svaigas maizes vai grauzdiņiem.