Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 2. sērija

Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 3. sērija

«Gatavo dabā» 3. sērija

«Gua Bao» maizītes ar pildījumu – «Gatavo dabā!» recepte

Ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" devies uz Garkalni pie Vulfas kundzes un viņas saimnieces Gundegas Pumpures. Ko haskiji dara brīvajā laikā no sporta un pajūga vilkšanas?! Mežā, svaigā gaisā pēc pastaigas ar suņiem un ar lielu ēstgribu kopīgi taps taivāniešu  "Gua Bao" maizītes ar kraukšķīgām vistu strēmelītēm un saldais ar bērnības garšu.

«Gua Bao» maizītes ar pildījumu – recepte

Sastāvdaļas maizītēm (iepriekš jāiemīca):

  • 280 g milti
  • 6 g sausā rauga
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 15 g pūdercukura
  • 15 g eļļas
  • 160 g trekna piena
  • 50 g sviesta apgrauzdēšanai

Gatavošana:

  1. Sajauc siltu pienu ar raugu un pūdercukuru un ļauj raugam iedarboties.
  2. Tālāk sajauc visas sastāvdaļas kopā un atstāj raudzēties uz vienu stundu siltā vietā.
  3. Tad veido mazas mīklas bumbiņas, izrullē apaļus plācenīšus, pārloka uz pusēm un atstāj vēl raudzēties uz 30 minūtēm.
  4. Tad maizītes tvaicē tvaika katliņā 10 minūtes.
  5. Šajā āra gatavošanas versijā maizītes pēc tvaicēšanās tiek apceptas sviestā, lai iegūtu zeltaini kraukšķīgu garoziņu.

Sastāvdaļas pildījumam maizītēm (no visa pa nelielam daudzumam):

  • vistas fileja
  • portobello sēne
  • marinētais ingvers
  • cepti kraukšķīgie sīpoli
  • sezama sēklas
  • korejiešu burkāni
  • loki

Mērces:

Jogurta-adžikas mērce: sajauc ēdamkaroti adžikas ar 100 g bezpiedevu jogurta un iemaisa krēmsieru, lai mērce būtu biezāka.

Hoisin-majonēzes mērce: ņem 100 g majonēzes un samaisa ar Japāņu "hoi-sin" mērci.

Maizītes pilda ar kādu no mērcēm, iekšā liek apceptu vistas fileju vai portobello sēni un papildina ar iepriekšminētajām sastāvdaļām.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti