Sastāvdaļas
- 1 kg plūmju
- 1 ķiploka galviņa
- 50 g koriandra (kāti un lapas)
- 50 g diļļu (kāti un lapas)
- 20 g zilā sierāboliņa
- sāls
- sarkanās paprikas pulveris
Pagatavošana
Gruzīnu receptes
- Svanetijas garšaugu sāls
- Hačapuri – iecienītais Gruzijas siera plācenis
- Gaļas pīrāgs kubdari
- «Gruzīnu kečups» no plūmēm – daudzveidīgā tkemali mērce
Izkāsto mērci uz lēnas uguns vēlreiz uzvāra un, turpinot maisīt, pievieno ķiplokus un garšaugus. Pieber sāli un sarkanās paprikas pulveri. Atkal īsi uzvāra un atdzisušo mērci iepilda pudelēs vai burkās. Tās glabā vēsā un sausā vietā. Tad tkemali mērci var izmantot veselu gadu.