Sadaļas Sadaļas

«Gruzīnu kečups» – daudzveidīgā tkemali mērce

“Gruzīnu kečups” tkemali ir iecienītākā mērce Gruzijā. To var uzliet visam, kam piestāv mazliet skābena garšas nots – zivij un gaļai, bet arī kartupeļiem un jogurtam. Bieži pievienoto mājas plūmju vietā var izmantot arī ķiršveida plūmes vai renklodes. Aicinām nogaršot šo daudzpusīgo mērci, kuru var uzglabāt līdz pat gadam.

 

Sastāvdaļas

  • 1 kg plūmju
  • 1 ķiploka galviņa
  • 50 g koriandra (kāti un lapas)
  • 50 g diļļu (kāti un lapas)
  • 20 g zilā sierāboliņa
  • sāls
  • sarkanās paprikas pulveris

Lilija un Katja iepilda tkemali mērci pudelēs

Pagatavošana

Plūmes kārtīgi nomazgā un ieliek ar ūdeni piepildītā katlā. Vajag tik daudz ūdens, lai plūmju augšpuse paliktu ārpus tā. Uz lēnas uguns vāra tik ilgi, līdz plūmes kļūst mīkstas. Kad plūmes ir atdzisušas, katla saturu izkāš caur sieru. Pāri paliek kauliņi un miza. Ķiploku saspiež piestā un noliek malā. Garšaugus arī saberž un pēc tam izsijā caur sietu, lai izveidotos smalks pulveris.

Izkāsto mērci uz lēnas uguns vēlreiz uzvāra un, turpinot maisīt, pievieno ķiplokus un garšaugus. Pieber sāli un sarkanās paprikas pulveri. Atkal īsi uzvāra un atdzisušo mērci iepilda pudelēs vai burkās. Tās glabā vēsā un sausā vietā. Tad tkemali mērci var izmantot veselu gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt