Kubdari ir Svanetijas populārākais ēdiens. Cūkgaļas un liellopu gaļas maisījuma vietā var izmantot arī kazas gaļu vai tikai liellopu gaļu. Ja gaļas sagriešana mazos gabaliņos liekas pārāk grūta, var nopirkt malto gaļu. Kubdari ir daudz recepšu. Var izmēģināt pievienot dažādas garšvielas, garšīgi būs tik un tā. Kubdari ir visgaršīgākais, ja to ēd, nupat izņemtu no krāsns.
Sastāvdaļas
1 kg kviešu miltu
50 g rauga
100 ml piena vai ūdens
50 g sviesta
4 olas (mīklai)
150 g cūkgaļas
150 g liellopu gaļas
1 liels sīpols
20 g smalki samalta koriandra
20 g zilā sierāboliņa
sāls
pipari
Pagatavošana
Mīkla
Uzsilda pienu. Pievieno raugu, olas, miltus un sviestu un kārtīgi samaisa. Mīklai jābūt līdzīgai konsistencei kā maizes mīklai. Mīklu bļodā apklāj ar dvieli un uz divām trim stundām noliek siltā vietā uzbriest.
Gaļu un sīpolus sagriež mazos gabaliņos un samaisa. Pievieno garšaugus un visu kārtīgi samaisa. Mīklu sadala un ņem tik daudz, lai no tās varētu izveidot apmēram ābola lieluma mīklas bumbiņu. To uzliek uz miltiem apbērta paliktņa, lai mīkla nepielīp. Mīklu izrullē un uzliek uz tās sauju gaļas maisījuma. Pēc tam gaļu ietin mīklā un masu saspiež plakanu. Ar rokām vai mīklas rulli uzmanīgi izrullē to 1,5 cm biezumā. Kubdari uzliek uz iepriekš sasildītas cepešpannas un cep apmēram 15 minūtes iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā. Labāk cept mazliet ilgāk, lai gaļa kārtīgi izceptos. Pēc kubdari cepšanas tā virspusi ieziež ar sviestu. Pasniedz karstu. Lai labi garšo!
Recepte pirmo reizi publicēta LSM.lv 2021. gada 30. aprīlī.