Sadaļas Sadaļas

Gruzijas gardums – gaļas pīrāgs kubdari

Kubdari ir Svanetijas populārākais ēdiens. Cūkgaļas un liellopu gaļas maisījuma vietā var izmantot arī kazas gaļu vai tikai liellopu gaļu. Ja gaļas sagriešana mazos gabaliņos liekas pārāk grūta, var nopirkt malto gaļu. Kubdari ir daudz recepšu. Var izmēģināt pievienot dažādas garšvielas, garšīgi būs tik un tā. Kubdari ir visgaršīgākais, ja to ēd, nupat izņemtu no krāsns.

 

Sastāvdaļas

  • 1 kg kviešu miltu
  • 50 g rauga
  • 100 ml piena vai ūdens
  • 50 g sviesta
  • 4 olas (mīklai)
  • 150 g cūkgaļas
  • 150 g liellopu gaļas
  • 1 liels sīpols
  • 20 g smalki samalta koriandra
  • 20 g zilā sierāboliņa
  • sāls
  • pipari

 

Pagatavošana

Mīkla

Uzsilda pienu. Pievieno raugu, olas, miltus un sviestu un kārtīgi samaisa. Mīklai jābūt līdzīgai konsistencei kā maizes mīklai. Mīklu bļodā apklāj ar trauku dvieli un uz divām trim stundām noliek siltā vietā uzbriest.

Pildījums

Gaļu un sīpolus sagriež mazos gabaliņos un samaisa. Pievieno garšaugus un visu kārtīgi samaisa. Mīklu sadala un ņem tik daudz, lai no tās varētu izveidot apmēram ābola lieluma mīklas bumbiņu. To uzliek uz miltiem apbērta paliktņa, lai mīkla nepielīp. Mīklu izrullē un uzliek uz tās sauju gaļas maisījuma. Pēc tam gaļu ietin mīklā un masu saspiež plakanu. Ar rokām vai mīklas rulli uzmanīgi izrullē to 1,5 cm biezumā. Kubdari uzliek uz iepriekš sasildītas cepešpannas un cep apmēram 15 minūtes iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā. Labāk cept mazliet ilgāk, lai gaļa kārtīgi izceptos. Pēc kubdari cepšanas tā virspusi ieziež ar sviestu. Pasniedz karstu. Lai labi garšo!

 

Receptes

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt