Grūslis – «Iekodies Latgalē» recepte

LTV1 skatītāji ik svētdienu plkst.18.20 var vērot jauno raidījumu "Iekodies Latgalē" jeb "Īsakūd Latgolā", kur četru sēriju garumā tiks atklāta Latgales tradicionālo garšu daudzveidība. Otrajā raidījumā svētdien, 12.augustā, gatavots grūslis, sirņiki un kāpostu zupa.

Grūšļa recepte:

Sastāvdaļas:

  • 1 kg grūbu
  • 300 g kūpinātas gaļas ar treknumiņu vai speķis
  • ½  glāze kaņepju sēklu
  • 200 g pelēko zirņu - novārīti
  • 200 g pupu – novārītas
  • 100 g sviesta
  • Sāls vai "Anniņas" garšviela.

Pagatavošana:

  1. Grūbas skalo 3 ūdeņos, kamēr ūdens paliek dzidrs. Tad novāra pēc instrukcijas, pievieno sāli garšai vai kādu garšvielu.
  2. Grūbām pievieno novārītus zirņus un pupas. Nedaudz pasautē.
  3. Gaļu sagriež kubiņos un apcep. Pievieno nedaudz piestā sagrūstas kaņepes un visu iemaisa grūbās.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt