Sastāvdaļas
- Žāvēts cūkas stilbs – 1 gab.
- Burkāni – 2 gab.
- Selerijas sakne
- Pētersīļa sakne
- Vidēja lieluma kartupeļi – 5 gab.
- Raibās kāršu pupas – 500 g
- Grūbas – 300 g
Pagatavošana
Cūkas stilbu vāra tik ilgi, kamēr gaļa sāk atdalīties no kaula. Stilbu izņem no katla, gaļu atkaulo un sagriež mazos gabaliņos. Buljonā liek vārīties mazos gabaliņos sagrieztus burkānus, selerijas sakni un pētersīļa sakni. Kad zupa uzmet burbuli, pievieno mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus.
Pupas, kas aptuveni divas dienas pirms zupas vārīšanas ir iemērktas, var vārīt buljonā, tad tās jāpievieno gaļas vārīšanas beigu posmā kopā ar mērcēšanas ūdeni. Var arī vārīt atsevišķi un pievienot gandrīz gatavai zupai.
Arī grūbas var vārīt atsevišķi un var vārīt kopā ar pārējām sastāvdaļām. Ja grib ļoti mīkstas grūbas un tumīgu zupu, tās jāpievieno līdz ar kartupeļiem. Ja patīk pacietas grūbas, pēc apvārīšanas atsevišķā katliņā tās pievieno zupai aptuveni piecas minūtes pirms pasniegšanas un ļauj drusku pavārīties.
Pasniedz ar skābu krējumu.
Materiāls pirmo reizi LSM.lv publicēts 2019. gadā.