Grilētu gurķu salāti. Neparasta, bet garda piedeva

Šie salāti, lai arī skan neparasti, tomēr ir ļoti garšīgi – tiem ir jauks līdzsvars starp tekstūru un garšu, raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā" stāstīja viens no zināmākajiem Lielbritānijas šefpavāriem Toms Keridžs.

Nepieciešams:

  • Trīs garie gurķi;
  • 250 grami vārītu vai konservētu turku zirņu;
  • 1 paciņa "Halloumi" siera;
  • kumīns, Kajennas pipari, čili pārslas, Provansas garšvielas, sāls, pipari;
  • 1 laims;
  • svaigi zaļumi – pētersīļi un koriandrs.

Pagatavošana:

Gurķus nomizo un gareniski pārgriež uz pusēm. Pārkaisa ar divām ēdamkarotēm sāls un atstāj uz stundu.

Gatavo turku zirņus: pēc garšas pievieno kumīnu, Kajennas piparus, Provansas garšvielu maisījumu un divas tējkarotes olīveļļas. Turku zirņus izklāj uz cepamās paplātes, kurā ieklāta folija. Cep cepeškrāsnī 20–40 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.

Kad gurķi stundu "atpūtušies", no tiem noslauka lieko sāli, pārsmērē ar rapšu eļļu vai olīveļļu un liek uz grila restēm uz dažām minūtēm – cep no abām pusēm, līdz tie apbrūnināti un apcepušies.

Biezās šķēlēs sagrieztu "Halloumi" sieru apsmērē ar eļļu un cep no abām pusēm, rūpīgi pieskatot, lai tas nepiedeg.

Bļodā liek sagrieztus grilētos gurķus, saplūkātu grilēto sieru un atdzesētus turku zirņus, pievieno mazliet čili pārslu, pārlej ar sulu, kas izspiesta no viena laima, mazliet olīveļļas un rupji sakapātiem zaļumiem. Pievieno sāli un piparus, visu samaisa un ēd kā piedevu vai vienus pašus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti