Nepieciešams (4 porcijām)
- 4 kamambēra ritulīši
- Sauja kaltētu baraviku
- Sāls
- Pipari
- Ievārījumi (lāceņu, ērkšķogu, aveņu, ābolu-cidoniju ievārījums, pīlādžu želeja, plūmju čatnijs)
Pagatavošana
Kamambēra ritulīti ietin folijā, liek uz sakarsēta grila vai cepeškrāsnī un 2 līdz 3 minūtes cep no abām pusēm. Iztin no folijas, liek uz šķīvja un, kamēr karsts, pārkaisa ar kafijas dzirnaviņās samaltu kaltētu baraviku pulvera, sāls un piparu maisījumu. Pasniedz ar lapu salātiem, sāļajiem krekeriem, apceptām sēnītēm un ievārījumiem.
Saimniece Ieva Krūmiņa stāsta, ka tā ir "ātri pagatavojama uzkoda nevaļīgai namamātei vai esot atpūtā pie dabas. Vienkārša, bet ar daudzveidīgu garšu salikumu.”