Iepriekšējā vakarā kilogramu vistas pusspārniņu ieliek sālījumā, kas sastāv no diviem litriem ūdens, 200 gramiem sāls, melno piparu graudiem un lauru lapām.
Pagatavo glazūras – var pagatavot visas trīs, bet tikpat labi var izvēlēties vienu vai divas, taču tad jāpagatavo vairāk, lai nepietrūktu.
Korejiešu glazūra
Nepieciešams:
- 30 mililitri rīsu vīna etiķa, bet var izmantot arī parasto
- Nedaudz pūdercukura
- 30 grami sviesta
- Ēdamkarote kečupa
- Ēdamkarote "Sriracha" mērces
- 2 ēdamkarotes "Gochujang" pastas
- Ēdamkarote sezama eļļas
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas saliek katliņā un uzvāra.
Medus un sojas glazūra
Nepieciešams:
- Divas ēdamkarotes šķidra medus
- Tējkarote sezama eļļas
- Tējkarote sojas mērces
- Viens rīvēts ķiploks
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas rūpīgi sajauc kopā bļodiņā.
Kļavu sīrupa un sinepju glazūra
Nepieciešams:
- 50 grami sviesta
- 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
- 1 ēdamkarote graudainās sinepes
Pagatavošana:
Izkausētā sviestā ielej kļavu sīrupu, pievieno sinepes un visu rūpīgi sajauc.
Uz grila kārto sālījumā noturētos vistu spārniņus, aizver ciet vāku un cep 20 minūtes. Tos sākumā cep bez glazūras, jo pretējā gadījumā gaļa ātri sadegtu.
Ja pagatavotas visas trīs glazūras, tad grilā sadala spārniņus trijās daļās, lai nesajūk, kuram tiks kura glazūra.
Kad spārniņi apcepušies 20 minūtes, tos apsmērē ar glazūru, turpina cept un ik pa brīdim atjauno glazūras "krāsojumu", vienlaikus pieskatot, lai gaļa nepiedegtu.
Kādas desmit minūtes vēlāk, kad spārniņi izcepušies, ņem nost no uguns un atkal apsmērē ar glazūru.
Pārkaisa ar sakapātiem lociņiem un sezama sēklām, pasniedz kā uzkodu un sarūpē gana daudz salvešu, kur slaucīt lipīgos pirkstus.