Pavārs raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā" vistas krūtiņu pamācīja ievietot starp divām pārtikas plēves sloksnēm un kārtīgi izklapēt līdz viena centimetra biezumam, lai būtu droši, ka vista kārtīgi izcepsies.
Gatavo vistu
2 sviestmaizēm nepieciešams:
- 2 vistas krūtiņas bez kaula un ādas;
- 2 ēdamkarotes olīveļļas;
- 2 ķiploka galviņas;
- 2 zariņi svaiga rozmarīna.
Pagatavošana:
Vistu aplej ar olīveļļu, pievieno sakapātu ķiploku ar sakapātiem rozmarīna zariņiem, visu sajauc kopā. Atstāj marinēties.
Asā garšaugu majonēze
Nepieciešams:
- četras ēdamkarotes majonēzes;
- divas ēdamkarotes skābā krējuma;
- puse ēdamkarotes amerikāņu sinepju;
- mazliet asās čili mērces;
- daži pilieni Vusteras mērces;
- šķipsna Kajennas piparu;
- ēdamkarote svaigu sakapātu diļļu.
Pagatavošana:
visas sastāvdaļas sajauc kopā.
Gatavo sviestmaizes
Nepieciešams:
- 2 burgermaizītes formas ciabatta maizes;
- tomāts;
- 1 gatavs avokado;
- salātlapas;
- sāls.
Uz uzkarsētām restēm liek bekona šķēlītes un iemarinēto vistas krūtiņu, cep no abām pusēm. Kad bekons apcepies, to ņem nost, bet turpina cept vistu, kurai no abām pusēm uzber mazliet sāls. Kad vista izcepusies, ņem nost arī to.
Uz grila apgrauzdē maizītes, apsmērē ar majonēzi, uzliek tomātu šķēles, kuras apbērtas ar mazliet sāls, liek virsū vistas gaļu, bekonu, avokado šķēlītes, salātlapu un pa virsu uzsmērē vēl mazliet majonēzes. Uzliek virsū otru sviestmaizes pusīti, un gatavs ēšanai!