Grilēta jēra karbonāde ar krāsnī ceptiem dārzeņiem – «Īstās latvju saimnieces» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Izmēģini pagatavot jēra karbonādi ar krāsnī ceptiem dārzeņiem pēc Latvijas Televīzijas raidījuma „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Daces Reiziņas receptes! Viņa kopā ar vīru Arti, meitu Beatrisi un dēlu Rolandu dzīvo Pārgaujas novada Stalbes pagasta „Dimdās”. Izvēle cienāt pārējās saimnieces ar jēra karbonādi nav nejauša – Daces vīrs nodarbojas ar graudkopību un rūpējas par nelielo aitu ganāmpulku.

Dace Reiziņa
Dace Reiziņa

Grilēta jēra karbonāde ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

Grilēta jēra karbonāde ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Grilēta jēra karbonāde ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

Nepieciešams:

  • 700 g – 1 kg jēra karbonādes ar kauliņu,
  • citrona sula,
  • olīveļļa,
  • sāls,
  • pipari,
  • garšvielas,
  • jaunie kartupeļi,
  • burkāni,
  • zirņi,
  • sviesta pupiņas,
  • ziedkāposti,
  • brokoļi.

Mērcēm:

  • 200 g majonēzes,
  • 100 g skāba krējuma,
  • 1 tējkarote mārrutku,
  • 1 sīpols,
  • 3 marinēti gurķi,
  • 1 tējkarote sinepju.

Pagatavošana:

Gaļu sagriež šķēlēs un iemarinē sāls, piparu, garšvielu, eļļas un citrona sulas maisījumā. Cep uz grila, līdz gatava. Kartupeļus un burkānus izvāra pusgatavus, pārējos dārzeņus noblanšē un liek cepešpannā. Pārkaisa sāli, pārlej eļļu un cep cepeškrāsnī, kamēr gatavi. Pasniedz ar mārrutku un/vai gurķu mērci.

Mārrutku mērci gatavo, sajaucot majonēzi, krējumu un mārrutkus un pēc vajadzības pievienojot garšvielas.

Gurķu mērci gatavo, sajaucot smalkos gabaliņos sagrieztus marinētos gurķus un sīpolus, majonēzi, krējumu un sinepes un pēc nepieciešamības pievienojot garšvielas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti