Grilēta jēra karbonāde ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Nepieciešams:
- 700 g – 1 kg jēra karbonādes ar kauliņu,
- citrona sula,
- olīveļļa,
- sāls,
- pipari,
- garšvielas,
- jaunie kartupeļi,
- burkāni,
- zirņi,
- sviesta pupiņas,
- ziedkāposti,
- brokoļi.
Mērcēm:
- 200 g majonēzes,
- 100 g skāba krējuma,
- 1 tējkarote mārrutku,
- 1 sīpols,
- 3 marinēti gurķi,
- 1 tējkarote sinepju.
Pagatavošana:
Gaļu sagriež šķēlēs un iemarinē sāls, piparu, garšvielu, eļļas un citrona sulas maisījumā. Cep uz grila, līdz gatava. Kartupeļus un burkānus izvāra pusgatavus, pārējos dārzeņus noblanšē un liek cepešpannā. Pārkaisa sāli, pārlej eļļu un cep cepeškrāsnī, kamēr gatavi. Pasniedz ar mārrutku un/vai gurķu mērci.
Mārrutku mērci gatavo, sajaucot majonēzi, krējumu un mārrutkus un pēc vajadzības pievienojot garšvielas.
Gurķu mērci gatavo, sajaucot smalkos gabaliņos sagrieztus marinētos gurķus un sīpolus, majonēzi, krējumu un sinepes un pēc nepieciešamības pievienojot garšvielas.