Medījuma gaļa satur mazāk tauku nekā mājlopu gaļa, tajā ir arī daudz vērtīgu olbaltumvielu. Ne velti dietologi uzsver tās īpašo uzturvērtību. Raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Sandra Icaka savā piemājas saimniecībā “Padegas” gatavo grilētu buka fileju ar ceptiem dārzeņiem.
Nepieciešams
Buka fileja
Sāls
Pipari
Garšvielas gaļai
Olīveļļa
Burkāni
Galda bietes
Cukini
Kartupeļi
Paprika
Ķimenes
Timiāns
Sviests
Pagatavošana
Gaļu sagriež uz iesmiem spraužamos gabalos, pievieno sāli, piparus, garšvielas, olīveļļu un uz 12 līdz 24 stundām atstāj ledusskapī marinēties.
Cep uz grila.
Pasniedz ar pikanto smiltsērkšķu mērci, krāsnī ceptiem dārzeņiem un vārītiem apceptiem kartupeļiem.
Dārzeņus nomizo, sagriež, izklāj uz cepampannas, pārkaisa sāli, piparus, ķimenes un timiānu, pārslaka olīveļļu un cep cepeškrāsnī.
Kartupeļus nomizo, novāra un pēc tam uz pannas apcep sviestā.
Kļūda rakstā?
Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!
Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!