Grilēta buka fileja ar ceptiem dārzeņiem «Īsto latvju saimnieču gaumē»

Medījuma gaļa satur mazāk tauku nekā mājlopu gaļa, tajā ir arī daudz vērtīgu olbaltumvielu. Ne velti dietologi uzsver tās īpašo uzturvērtību. Raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Sandra Icaka savā piemājas saimniecībā “Padegas” gatavo grilētu buka fileju ar ceptiem dārzeņiem.

Sandra Icaka

Nepieciešams

  • Buka fileja
  • Sāls
  • Pipari
  • Garšvielas gaļai
  • Olīveļļa
  • Burkāni
  • Galda bietes
  • Cukini
  • Kartupeļi
  • Paprika
  • Ķimenes
  • Timiāns
  • Sviests

Pagatavošana

Gaļu sagriež uz iesmiem spraužamos gabalos, pievieno sāli, piparus, garšvielas, olīveļļu un uz 12 līdz 24 stundām atstāj ledusskapī marinēties.

Cep uz grila.

Pasniedz ar pikanto smiltsērkšķu mērci, krāsnī ceptiem dārzeņiem un vārītiem apceptiem kartupeļiem.

Dārzeņus nomizo, sagriež, izklāj uz cepampannas, pārkaisa sāli, piparus, ķimenes un timiānu, pārslaka olīveļļu un cep cepeškrāsnī.

Kartupeļus nomizo, novāra un pēc tam uz pannas apcep sviestā.

Grilēta buka fileja ar ceptiem dārzeņiem «Īsto latvju saimnieču gaumē»

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti