Grila pannā ceptas vafeles ar kļavu sīrupu – «Gatavo dabā!» recepte

Šoreiz ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" devās uz Līgatnes pusi. Kopā ar Rihardu Vidzicki viņš centās izprast "vienkoci" – mākslā un sadzīves priekšmetos, tradīcijās un mūsdienās. Pastaigas pa "Vienkoču parku", miniatūru apskate, kokamatniecības muzeja apmeklējums un pat iespēja pašam izmēģināt roku abras izveidē. Bet vēlāk uz uguns tapa vesela vista katlā un gardas meža vafeles.

Grila pannā ceptas vafeles ar kļavu sīrupu – recepte

Sastāvdaļas:

Vafeļu mīklai

  • 100 g miltu
  • 50 g sviesta
  • 2 olas
  • 50 ml piena
  • 50 g cukura
  • Šķipsna kardamona

Citas sastāvdaļas

  • Svaigais siers
  • Kļavu sīrups
  • Ogas dekorēšanai
  • Ievārījums

Gatavošana:

  1. Sajauc kopā visas mīklas sastāvdaļas, līdz veidojas viendabīga mīklas masa.
  2. Vafeles cepj uz grila pannas, lai izveidotos vafelēm tik ierastās rievas.
  3. Gatavās vafeles pasniedz ar kļavu sīrupu, svaigo sieru, ievārījumu un ogām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti