Rīta Panorāma

Skype itnervija ar Kārli Auzānu

Rīta Panorāma

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerts klātienē

Griķu zupa desmit minūtēs

Griķu zupa desmit minūtēs

Lai pagatavotu sātīgu zupu desmit minūtēs, nepieciešams vistas buljons, vakardienas uzvārītie griķi, kartupeļu ciete, kabacis, sēnes, čili un zaļumi. Zupas gatavošanas padomos dalījās restorāna “Entrosol” šefpavārs Raimonds Zommmers.  

Vispirms katlā jālej buljons, tad pievieno sagrieztus kabačus, sēnes un čili. To visu nepieciešams uzvārīt tik daudz, lai uzmet burbuli. Kamēr buljons sildās, jāsasmalcina zaļumi.

Tad kartupeļu cieti pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens. “Vispopulārāk ir iebiezināt ķīseli ar cieti, bet to var izdarīt arī ar zupām. Buljons jau vārās. Pievienoju griķus un iebiezinātāju – kartupeļu cieti,” stāstīja šefpavārs, piebilstot, ka ciete zupai jāpievieno pakāpeniski, nevis visa uzreiz.

Visbeidzot pievieno zaļumus un zupa ir gatava.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti