Es mīlu ēdienu!

Es mīlu ēdienu! 11. sērija

Es mīlu ēdienu!

«Es mīlu ēdienu!» 12. sērija

Glazēta sama fileja ar selerijas saknes biezeni un ceptu salātu - «Es mīlu ēdienu» recepte

Ilzes Jurkānes un kulinārijas šova "Es mīlu ēdienu"  garšas ceļojums Igaunijā noslēdzas. Šoreiz Centrāligaunija. Ilze paviesosies "Poltsamaa" vīna darītavā. Pa ceļam apskatīs ne vienu vien muižu un pili, kā arī dosies ciemos pie Anta Uustalu uz "Oobiku gastronomy farm". Kopā ar Antu taps jēra sirds tartars un glazēta sama fileja ar selerijas sakņu biezeni.  Citas pārbaudītas receptes te. 

Sastāvdaļas:

  • 1 sama fileja
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 3 ēdamkarotes plūmju mērces
  • 1 selerijas sakne
  • 50 ml saldā krējuma
  • 50 ml piena
  • 2 salātu galviņas
  • 100 g baby burkāniņu
  • sāls, pipari, medus un citrons

Pagatavošana:

  1. Pagatavo samu: sojas mērci samaisa kopā ar plūmju mērci. Fileju atbrīvo no ādas un no abām pusēm noglazē ar šo maisījumu. Ļauj garšām savilkties 5 minūtes, tad cep uz pannas no abām pusēm 1 minūti. Tad liek krāsnī uz 180 °C sešas minūtes. Pirms pasniegšanas vēlreiz noglazē ar mērci.
  2. Pagatavo biezeni: selerijas sakni nomizo, sagriež mazos kubiņos un vāra, līdz tie mīksti. Tad sablenderē un ieputo saldo krējumu un siltu pienu. Pēc garšas pievieno sāli.
  3. Burkāniņus novāra sālsūdenī. Kad tie gandrīz gatavi, apcep uz pannas nedaudz sviestā. Cepot pievieno nedaudz citrona sulas, sāli, piparus un tējkaroti medus.
  4. Salātgalviņu pārgriež uz pusēm un uz grila nedaudz apdedzina.
  5. Sama filejas gabaliņu pasniedz ar biezeni, burkāniem un grilētajiem salātiem.
0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālajiem profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Populārākie
Interesanti