Garšīgās islandiešu pankūkas

Islandiešu pankūkas ir līdzīgas amerikāņu pankūkām. Tās var pasniegt ar sviestu, cukuru un kanēli vai ar rabarberu ievārījumu. Par šo desertu priecāsies gan lieli, gan mazi.

 

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 40 g cukura
  • 150 g auzu vai rīsu pārslu
  • 2 olas
  • apm. 150 ml piena (pēc vajadzības)
  • rozīnes (nav obligāti)
  • sviests vai eļļa cepšanai

Pagatavošana

Olas samaisa ar cukuru un pienu. Piemaisa miltus, cepamo pulveri un auzu pārslas. Var pievienot rozīnes. Mīklai jābūt stingrai tāpat kā amerikāņu pankūku mīklai. Mīklu dažas minūtes atstāj ievilkties. Pannā sakarsē sviestu vai eļļu.  Tā kā islandiešu pankūkas ir tikpat lielas kā amerikāņu pankūkas, pannā var cept līdz 3 pankūkām. Pankūkas apgriež, līdzko mīkla izžūst vai tās virspusē parādās mazi burbulīši.

Islandiešu pankūkas.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt