Marokā makreļu ir pat vairāk nekā Ziltē. Šo recepti Mohammedam iemācīja māte, tāpēc tās garša viņam atgādina bērnību.

Nepieciešams:
- makreles,
- kumīns,
- olīveļļa,
- jūras sāls.
Marinādes sastāvdaļas:
- apm. 60 ml olīveļļas,
- 1 laima sula,
- kumīns,
- kurkuma,
- paprikas pulveris,
- ½ pētersīļu saišķa,
- ½ koriandra saišķa,
- ķiploks,
- sāls,
- apm. 100 g miltu,
- eļļa cepšanai.

Pagatavošana:
Makreles izfilē un uzpilina olīveļļu. Uz mīkstuma puses bagātīgi uzber kumīnu un jūras sāli. Cep uz grila.
Ķeras pie marinādes – garšaugus nomazgā aukstā ūdenī un nosusina, noplūc un sasmalcina lapas. Ķiploku notīra un sagriež gabaliņos. Sajauc marinādes sastāvdaļas un iemērc tajā makreļu filejas. Ļauj mazliet ievilkties un apviļā miltos.
Pannā sakarsē lielu eļļas daudzumu un no abām pusēm apcep makreles, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.