Garšaugos marinētas skumbrijas marokāņu gaumē

Makrele jeb skumbrija ir tradicionāls produkts Ziemeļvācijas salā Ziltē, kur dzīvo glābējs Larss un viņa sieva Mārena Lunki. Pāris ierasti gatavo skumbrijas ziemeļvāciešu gaumē, savukārt viņu draugs Mohammeds Mārenai ierādīja, kā tās ēd viņa dzimtajā Marokā. Izmēģini pagatavot marinētas skumbrijas marokāņu gaumē, sekojot Mohammeda receptei!

Marokā makreļu ir pat vairāk nekā Ziltē. Šo recepti Mohammedam iemācīja māte, tāpēc tās garša viņam atgādina bērnību.

Mohammeds un Mārena gatavo skumbrijas.

Nepieciešams:

  • makreles,
  • kumīns,
  • olīveļļa,
  • jūras sāls.

Marinādes sastāvdaļas:

  • apm. 60 ml olīveļļas,
  • 1 laima sula,
  • kumīns,
  • kurkuma,
  • paprikas pulveris,
  • ½ pētersīļu saišķa,
  • ½ koriandra saišķa,
  • ķiploks,
  • sāls,
  • apm. 100 g miltu,
  • eļļa cepšanai.

Marinētas makreles marokāņu gaumē.

Pagatavošana:

Makreles izfilē un uzpilina olīveļļu. Uz mīkstuma puses bagātīgi uzber kumīnu un jūras sāli. Cep uz grila.

Ķeras pie marinādes – garšaugus nomazgā aukstā ūdenī un nosusina, noplūc un sasmalcina lapas. Ķiploku notīra un sagriež gabaliņos. Sajauc marinādes sastāvdaļas un iemērc tajā makreļu filejas. Ļauj mazliet ievilkties un apviļā miltos.

Pannā sakarsē lielu eļļas daudzumu un no abām pusēm apcep makreles, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt